Amortyzatory MTS zrobiły sie bardzo twarde...
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Amortyzatory MTS zrobiły sie bardzo twarde...
Witam
we wrześniu założyłem na przód amortyzatory MTS i przespawanym niżej kielichem pracowały one ze sprężyną Eibach -40mm...
było wszystko ok auto było sztywne ale jednak dość dobrze wybierało nierówności... ale po zimie jak założyłem alufelgę mam wrażenie ze amortyzatory zrobiły się bardzo twarde(prawie beton):/ czy to może być oznaka zużycia czy to normalne????
pozdrawiam
we wrześniu założyłem na przód amortyzatory MTS i przespawanym niżej kielichem pracowały one ze sprężyną Eibach -40mm...
było wszystko ok auto było sztywne ale jednak dość dobrze wybierało nierówności... ale po zimie jak założyłem alufelgę mam wrażenie ze amortyzatory zrobiły się bardzo twarde(prawie beton):/ czy to może być oznaka zużycia czy to normalne????
pozdrawiam
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
D1_PITER pisze:Patrzyłeś jak wygląda laga? Powinna się błyszczeć bez zmatowień. Jeśli jest zmatowione mocno to zima go zniszczyła. Osłony miałeś na amorze?
[ Dodano: 25 Maj 2010 07:08 ]Z ciekawości.. co to za 'mod'?dogu18 pisze:przespawanym niżej kielichem
Lagi dziś obejrzałem i są ok jak nówki łuszczące i bez zarysowań (osłony zrobiły swoje):)
a amortyzator miął przyspawany fabrycznie niżej kielich dzięki czemu auto jest niższe...
a opony w zeszłym sezonie miałem 195/50r15 na feldze 7j
a teraz mam 175/55r15 na feldze 7j ciśnienie w obu przypadkach w okolicach 2,5 atmosfery...
Czyli masz jakiś tam naciąg. to może być przyczyna poczucia ze zrobiły sie twarde.dogu18 pisze:a teraz mam 175/55r15 na feldze 7j ciśnienie w obu przypadkach w okolicach 2,5 atmosfery...
Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2010 17:26 przez Danijel, łącznie zmieniany 1 raz.
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak minimalny naciąg jest ale nie duży... ale mimo wszystko wydaje mi sie ze to amortyzatory są za twardsze:/Danijel pisze:Czyli masz jakiś tam naciąg. to może być przyczyna poczucia ze zrobiły sie twarde.dogu18 pisze:a teraz mam 175/55r15 na feldze 7j ciśnienie w obu przypadkach w okolicach 2,5 atmosfery...
czy jak bym podjechał do diagnosty to sprawdzi mi czy są ok czy coś im dolega??
nie wiem czy ci to sprawdza ale watpie by amorki poprzez lezenie na polce zrobily sie twardsze... predzej by spierniczyl gaz czy cos i wymeikly by... moze to wina opony samej w sobie tj producenta bo ja keidys czulem roznice w twardosci po zmianie opon....
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !