[mk1]zbiornik a zbiornik paliwa
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam jako ze golfik zostal zeswapowany na 16v to musiałem wsadzić elektryczna pompke paliwa w zbiornik,pompka jest od golfika cabrio,ale pojawił sie problem musi byc przynajmniej 7 litrow paliwa w zbiorniku zeby zaczeła ciągnac paliwo,stąd moje pytanie czy zbiornik od zwykłego golfika jest inny niz w cabrio?i może mieliscie ten sam problem jak to rozwiazaliscie?pozdrawiam i czekam na pomoc
Re: [mk1]zbiornik a zbiornik paliwa
mam,ale zbiornik od zwyklego mk1 ma paliwo zaciagane do góry,wiec pierwsza pompa w baku to podajaca,a druga 4 barowa pod autem zasilajaca,i co mi teraz podpowiesz kolego?vezet22 pisze:a nie lepiej było by dać zewnętrzna pompę paliwa ??
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Zmienić bak na taki od MK1 GTI albo od mk1 Diesel, albo od scirocco. Wtedy wyjście paliwowej jest na dole zbiornika i pompa podająca w baku nie jest potrzebna. Wystarczy tylko ta pod podłogą.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
wiem juz dlatego kupilem takowy bak heheheh od GTI Pirelli,ale dzieki za odpowiedz