kr vs. RV
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
kr vs. RV
Witam po wczorajszych oględzinach dołu od KR okazał się wielka kupą, panewka sie obruciła na 1 i 4 cylindrze, wał szmelc;/. Sam blok na pierwszy rzuta oka jest oki dzis jedzie do pomierzenia.
Teraz moje pytanie bo jestem jeszcze w posiadaniu silnika RV i czy jest szansa jakoś zaadaptowac dół RV z górą od KR tak żeby to wszysko miało rece i nogi?? czy są jakieś znaczące róznice w układzie wałowo-korbowo-tłokowym miedzy RV a KR??
Bardzo prosze o odpowiedź ponieważ robota staneła i nie iwem co dalej robić.
Teraz moje pytanie bo jestem jeszcze w posiadaniu silnika RV i czy jest szansa jakoś zaadaptowac dół RV z górą od KR tak żeby to wszysko miało rece i nogi?? czy są jakieś znaczące róznice w układzie wałowo-korbowo-tłokowym miedzy RV a KR??
Bardzo prosze o odpowiedź ponieważ robota staneła i nie iwem co dalej robić.
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 08:03 przez GrzesWY, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jest trochę różnic.
Przede wszystkim RV nie ma natrysku na denko tłoka, po drugie nie ma odmy w bloku (trzeba odme jakoś z pokrywy zaworow wyprowadzać), pompy oleju są nico inne. Tłoki byś musiał przełozyć. Zasadniczo reszta pasuje po zaslepieniu dziury po aparacie zaplonowym i sprawdzeniu czy na pewno kolka wałków pośrednich pomp oleju są takie same.
Ja bym wzial blok z KRa i zapodał do niego wał z tego RV. Korbowody muszą być z KRa bo są drążone i doprowadzają olej do sworznia. Tłoki muszą zostać z KRa.
Przede wszystkim RV nie ma natrysku na denko tłoka, po drugie nie ma odmy w bloku (trzeba odme jakoś z pokrywy zaworow wyprowadzać), pompy oleju są nico inne. Tłoki byś musiał przełozyć. Zasadniczo reszta pasuje po zaslepieniu dziury po aparacie zaplonowym i sprawdzeniu czy na pewno kolka wałków pośrednich pomp oleju są takie same.
Ja bym wzial blok z KRa i zapodał do niego wał z tego RV. Korbowody muszą być z KRa bo są drążone i doprowadzają olej do sworznia. Tłoki muszą zostać z KRa.
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 08:13 przez bugalon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tylko wal z rv reszte musisz dac z kr
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tym samym co 2e od kr toffic
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
2e ma tulejke pod wiekszy sworzen.... 

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT