1.8T AEB po zapaleniu gaśnie !!

Forum techniczne związane z silnikami 1.8T / 20V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

1.8T AEB po zapaleniu gaśnie !!

Post autor: LeszekMK2 » sob gru 26, 2009 20:15

mam problem z autkiem , polega na tym iż silnik zapala i po 2s gasnie , dłużej nie chodzi

silnik : 1.8T AEB

wczesniej wszystko bylo ok do czasu mrozów sprzed tygodnia, filtr paliwa jest nowy, pompa pracuje, iskra na swiecach jest,

prosze o pomoc !!


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

grubsor
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: ndz mar 22, 2009 11:44
Lokalizacja: wwa

Post autor: grubsor » sob gru 26, 2009 20:42

a przepływka?



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » sob gru 26, 2009 21:28

jak by byla to przeplywka to by odpalil raczej


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

Awatar użytkownika
Scientist
Forum Master
Forum Master
Posty: 1245
Rejestracja: ndz paź 08, 2006 20:41

Post autor: Scientist » sob gru 26, 2009 21:44

masz immo ? czy wylaczone programowo ? bo tak to wyglada w pierwszym momencie ... U Mnie przy wywalonej cewce gasł odrazu, ale za drugim razem odpalał normalnie.



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » sob gru 26, 2009 21:58

immo mam zdjete ale nie wiem jak , odpalam normalnie na kluczyk od golfa 2

tylko czasem jak wezne auto na hol to odpali a czasem nie
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 21:58 przez LeszekMK2, łącznie zmieniany 1 raz.


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

Awatar użytkownika
adam81
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 432
Rejestracja: czw kwie 26, 2007 20:57
Lokalizacja: JędrzejóVw

Post autor: adam81 » pn gru 28, 2009 18:45

miałem to samo zrobiłem reset kompa i jest ok.



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » czw gru 31, 2009 14:26

adam81, reset kompa wystarczył ? cyzli jak odpioles klemy od aka i to wszystko ??
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 14:27 przez LeszekMK2, łącznie zmieniany 1 raz.


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

piotrekvr6
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 165
Rejestracja: pt gru 11, 2009 03:12
Lokalizacja: kielce
Kontakt:

Post autor: piotrekvr6 » czw gru 31, 2009 15:19

Wystarczył reset . to auto mojego brata .ALE w czesniej wymieniłem mu 2 czujniki od temp. i ssania . Było różnie raz odpalał i chodził a raz gasł . teraz jest ok.



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » czw gru 31, 2009 16:14

piotrekvr6, ten od temperatury silnika to wiem gdzie jest a od ssanie to gdzie on sie znajduje ?


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

Awatar użytkownika
WILCZEK MK4 GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 70
Rejestracja: wt lis 13, 2007 15:11
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Post autor: WILCZEK MK4 GTI » sob sty 02, 2010 16:28

podłacz vaga i dopiero mysl co dalej a tak to gdybanie ...



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » sob sty 02, 2010 17:46

WILCZEK MK4 GTI, wlasnie probowalem juz podlaczac na poczatku wszystko ok bylo i si elaczyl teraz po tych mrozach nalecialo wody tam pod skrzynke bezpiecznikow i teraz ma wielki problem aby sie podlaczyc


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4305
Rejestracja: pt gru 31, 2004 18:20
Lokalizacja: się biorą dzieci???
Kontakt:

Post autor: evolution » sob sty 02, 2010 17:48

LeszekMK2, jesli masz problem z komunikacja z ecu to mysle ze to jest glowny problem z odpalaniem.


Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
WILCZEK MK4 GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 70
Rejestracja: wt lis 13, 2007 15:11
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Post autor: WILCZEK MK4 GTI » sob sty 02, 2010 19:13

tez tak mi sie zdaje wysusz dobrze, popraw styki w zlaczach, sprobuj jeszcze raz, jak dalej nie bedzie chcialo sie polaczyc byc moze ecu poszedl do wiecznosci



Awatar użytkownika
LeszekMK2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 144
Rejestracja: sob sty 24, 2009 10:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: LeszekMK2 » pt sty 08, 2010 23:33

czy immo zdjemne programem vag com ??


[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.8T i 20V”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości