Drzwi kierowcy nie otwierają się z pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wojooo
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.6
- Silnik: AKL
Drzwi kierowcy nie otwierają się z pilota
Witam forumowiczów. Od jakiegoś czasu mam problem z zamkiem w drzwiach od strony kierowcy. Kiedy otwieram auto z pilota wszystkie drzwi otwierają się, tzn podnoszą się te "dzyndzle" do góry. Wszystkie oprócz drzwi kierowcy otwierają się normalnie. Żeby wsiąść do auta muszę przekręcić kluczyk w zamku, dopiero wtedy drzwi kierowcy mogę otworzyć. Czym to jest spowodowane? Czyżby kluczyk się rozkodował?
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Re: Drzwi kierowcy nie otwierają się z pilota
Piszesz że wszystkie drzwi działają prawidłowo. To jakim cudem pilot mógłby się rozkodować?
Podłącz może najpierw vaga sprawdź przelotkę drzwi kierowcy ciągłość przewodów...
Podłącz może najpierw vaga sprawdź przelotkę drzwi kierowcy ciągłość przewodów...
Albo kable w przelotce drzwi albo sam zamek do sprawdzenia/wymiany.
-
- Nowicjusz
Panowie , a jak otwierając z pilota tylko kierowcy się nie otwierają i trzeba je od srodka otwierać , choć słychac że centralka chodzi , micro oki ,po otworzeniu od wewnątez koperta się świeci ,linka w klamce zew też oki .
- wojooo
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.6
- Silnik: AKL
Właśnie mam to samo, raczej będzie zamek do wymiany w drzwiach kierowcy. Wciskamy przycisk otwarcia na pilocie,
wszystkie rydzle wyskakują do góry, choć po stronie kierowcy nie wychodzi do końca, dopiero przekręcenie kluczyka w drzwiach podnosi ten rydzel wyżej i wtedy się otwierają. Byłem u elektromechanika i diagnoza że zamek do wymiany
wszystkie rydzle wyskakują do góry, choć po stronie kierowcy nie wychodzi do końca, dopiero przekręcenie kluczyka w drzwiach podnosi ten rydzel wyżej i wtedy się otwierają. Byłem u elektromechanika i diagnoza że zamek do wymiany