PROBLEM Z KLIMATYZACJA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PROBLEM Z KLIMATYZACJA
Witam 
Mam problem z klimatyzacja w golfie 4 1.9 tdi 116PS, poprostu nie włancza się, przestała chodzić. Co może być przyczyną ?? Pozdrawiam!!

Mam problem z klimatyzacja w golfie 4 1.9 tdi 116PS, poprostu nie włancza się, przestała chodzić. Co może być przyczyną ?? Pozdrawiam!!
					Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 14:35 przez maciejtdi, łącznie zmieniany 1 raz.

przyczyną może być wszystko. za mało danych. może być problem eletryczny, jak również brak czynnika w układzie. podłacz vaga sprawdź błędy jak również manometry żeby sprawdzić czy jest czynnik.

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]
						Climatronic, cały czas klima działała czasami miała przestoje np jeździłem na klimie zgasiłem silnik na chwile odpaliłem i przestała chodzic i za jakis czas znowu działała :/ a teraz to juz wogole nie chodzi.. (tom17 co to jest ten czynnik ??)

Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 15:17 przez maciejtdi, łącznie zmieniany 1 raz.

- Qto
- _ 
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zrób diagnostykę i zobacz jakie błędy wywala. Jak nie masz VAGa to zrób tak jak jest opisane w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=256874

to trzeba go wymienićmaciejtdi pisze:Otwarłem teraz maske i obczaiłem bezpieczniki tam gdzie jest akumlator i pierwszy bezpiecznik od lewej strony jest zwęglony
 Pierwszy jest chyba od wiatraków 30A powinien być z tego co pamiętam.
 Pierwszy jest chyba od wiatraków 30A powinien być z tego co pamiętam.
					Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 15:58 przez daniel1d, łącznie zmieniany 1 raz.

www.proturbo.com.pl
						jeżeli czynnik ok to albo dysza rozprężna albo sprężarka. trzeba sprawdzić ciśnieniadymekvr6 pisze:maciejtdi, i co działa???? Panowie u mnie taki problem jest [passat] ze kompresor w sensie sprzegiełko sie załącza, wiatrak tez, czynnik jest ale nic nie chlodzi i rurki tam przy zaworkach nie robią sie zimne...
- 
				KrzysiekosH
witam
sprawdzić za ssaniu jakie jest cisnienie powinno być okolo 2,2 bara jak wiecej to spreżarka na wykonczeniu, na stonie tłocznej okolo 15-25 ( w gorące dni nawet wiecej) ale ssanie jest najwazniejsze, lub masz mało czynnika jest na tyle ze czujniki klime załaczyły a nie ma wydajności. Jest też trzecia opcja (rzadziej spotykana) że zawór rozprężny padł, że złe reguluje ( lub brak) róznice ćisnień.
pozdrawiam

sprawdzić za ssaniu jakie jest cisnienie powinno być okolo 2,2 bara jak wiecej to spreżarka na wykonczeniu, na stonie tłocznej okolo 15-25 ( w gorące dni nawet wiecej) ale ssanie jest najwazniejsze, lub masz mało czynnika jest na tyle ze czujniki klime załaczyły a nie ma wydajności. Jest też trzecia opcja (rzadziej spotykana) że zawór rozprężny padł, że złe reguluje ( lub brak) róznice ćisnień.
pozdrawiam