[mk4] ciśnienie oleju 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] ciśnienie oleju 1.4
Cześć
możecie pomóc. Ktos kto ma silnik 1.4 BCA lub odpowiednik.
Czujnik ciśnienia działa troche inaczej niz dotąd mi znane. Jest ciśnienie to jest zwarcie jego styków.
Czy na rozgrzanym silniku i na obrotach jałowych macie zwarte styki czy nie. Czytalem instrukcje i troche dziwnie jest opisane bo wg niej ich zwarcie powinno sie pojawic dopiero po zwiększeniu obrotów.
możecie pomóc. Ktos kto ma silnik 1.4 BCA lub odpowiednik.
Czujnik ciśnienia działa troche inaczej niz dotąd mi znane. Jest ciśnienie to jest zwarcie jego styków.
Czy na rozgrzanym silniku i na obrotach jałowych macie zwarte styki czy nie. Czytalem instrukcje i troche dziwnie jest opisane bo wg niej ich zwarcie powinno sie pojawic dopiero po zwiększeniu obrotów.
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: ciśnienie oleju 1.4
A mierzył ktoś z Was ciśnienie? Ile było na jałowym, 2tys i podwyższonych obrotach?
Nie pytam o dane z książki tylko co jest faktycznie.
Nie pytam o dane z książki tylko co jest faktycznie.
-
- Gadatliwa bestia
1.4 AHW 265kkm na zimnym na wolnych powyzej 4Bar, na obrotach ok 5 Bar.Rozgrzany na wolnych ok 1.4-1.5 Bar , na obrotach powyzej 4 Bar.Gdy pisze na obrotach to trzymalem powyzej 2000obr/min.Co do zasady dzialania to zwykle gdy pojawia sie odpowiednie cisnienie styki sa rozwierane( w ten sposob realizowane jest tez sprawdzenie obwodu czujnika i dzialania kontrolki przed odpaleniem auta- podajemy plus na zegary przez kontrolke i czujnik zwiera ja nam do masy silnika zamykajac obwod).
Edit:
Jesli o rocznik moje go chodzi to 99'.Cisnienie mierzylem przed wymiana szklanek popychaczy,.
Edit:
Jesli o rocznik moje go chodzi to 99'.Cisnienie mierzylem przed wymiana szklanek popychaczy,.
Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2018 10:32 przez Maszan, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Wychodzi na to że ja mam coś z silnikiem. Fakt mierzynem na przystawce do filtra oleju (taka nakładka pod filtr)
Na zimnym i wolnych mam 4.7Bara natomiast po rozgrzaniu na wolnych jest poniżej 1 Bara, a na podwyższonych 2000obr/min mam 2.2Bara.
Co do czujnika to mam chyba inny bo mój ma styki zwarte jak się pojawi ciśnienie.
Na zimnym i wolnych mam 4.7Bara natomiast po rozgrzaniu na wolnych jest poniżej 1 Bara, a na podwyższonych 2000obr/min mam 2.2Bara.
Co do czujnika to mam chyba inny bo mój ma styki zwarte jak się pojawi ciśnienie.
Tak znam tą instrukcję. Dlatego też mówiłem że chodziło mi o realia. Często jest tak że co innego książka co innego życie.
Racja nie podałem roku, zapomniałem - 2002
Racja nie podałem roku, zapomniałem - 2002