Szarpie po dodaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie po dodaniu gazu
Witam,
uporałem się z jednym problemem (zapowietrzony układ chłodniczy) to pojawił się kolejny.
Po tych akcjach wymieniłem olej (bez filtra powietrza, nie było na stanie) oraz wyczyściłem pokrywę wtrysku i wąż odmy.
Od jakiegoś, gdy jest zimny (po odpaleniu) strasznie nim trzęsie, po dodaniu gazu po chwili zaczyna pracować normalnie.
Teraz gdy wybieram się w drogę po dodaniu gazu straszenie nim szarpie (na benzynie i gazie tak samo), dosłownie nie idzie nim jechać. Najgorzej jest na 2 3 4 biegu (4 biegówka).
Jak przejadę z 5 km i porządnie go przeciągnę to szarpanie częściowo lub całkowicie ustępuje. Proszę o pomoc bo już nie mam nerw do tego sprzętu : D
uporałem się z jednym problemem (zapowietrzony układ chłodniczy) to pojawił się kolejny.
Po tych akcjach wymieniłem olej (bez filtra powietrza, nie było na stanie) oraz wyczyściłem pokrywę wtrysku i wąż odmy.
Od jakiegoś, gdy jest zimny (po odpaleniu) strasznie nim trzęsie, po dodaniu gazu po chwili zaczyna pracować normalnie.
Teraz gdy wybieram się w drogę po dodaniu gazu straszenie nim szarpie (na benzynie i gazie tak samo), dosłownie nie idzie nim jechać. Najgorzej jest na 2 3 4 biegu (4 biegówka).
Jak przejadę z 5 km i porządnie go przeciągnę to szarpanie częściowo lub całkowicie ustępuje. Proszę o pomoc bo już nie mam nerw do tego sprzętu : D
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szarpie po dodaniu gazu
kolego spokojnie, moderator też jest spokojny mimo że nie napisałeś co masz pod maska, a takim świeżakiem już nie jesteś.jasiu1990 pisze:nie mam nerw do tego sprzętu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szarpie po dodaniu gazu
Skoro na LPG również się tak dzieje - to jak wygląda sprawa kabli, swiec?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szarpie po dodaniu gazu
No prawdę mówiąc nie wiem, świece oglądałem przy wyjmowaniu głowicy i nie było z nimi najgorzej. Przewody za mojej kadencji nie były zmieniane. Jak można je zdiagnozować czy coś
Re: Szarpie po dodaniu gazu
Obejrzałem dokładnie przewody. Przewód który podaje + na palec chyba jest uszkodzony gdyż w kopułce zostaje jego końcówka.
Szarpie po dodaniu gazu
no raczej jest uszkodzony skoro głowka zostaje heh ale nie powiedziane ze tylko to jest odowiedzialne za szarpanie itd
natomiast zmienione być musi. Wtedy sprawdzić i ewentualnie szukac czegos innego jeśli do końca nie pomoze.
natomiast zmienione być musi. Wtedy sprawdzić i ewentualnie szukac czegos innego jeśli do końca nie pomoze.