Rozrząd Golf II 1.3B
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrząd Golf II 1.3B
Witam mam takie pytanie ponieważ kupiłem od znajomego silnik od Golfa II 1.3 Bezyna i jest problem ponieważ silnik jest rozpołowiony a mianowicie głowica jest ściągnięta z tego silnika a wcześniej silnik nie był ustawiony na znaki z wałem i prawdo podobnie ktoś kręcił samym wałem (blokiem silnika) i po prostu nie wiem jak to tera ustawić żeby zgrywało sie wszystko z głowicą w jaki położeniu powiny być tłoki jak ustawie głowice na znak Czy dobrze myśle że tłok 1 i 4 powiny być w górnym położeniu ? i prosił bym o jakiś schemat elektryki podłączenia tego silnika żeby odpalić go poza samochodem i zobaczyć jak będzie pracował. Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2013 23:58 przez Kamil781, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
Rozrząd Golf II 1.3B
Grafika Google Ci powie. A poza tym są znaki na rozrządzie i coś takiego jak GMP. Opisywane milion razy, wystarczy poszukać
Rozrząd Golf II 1.3B
no wiem że są znaki na rozrządzie ustawiłem blok i głowice na znaki ale nie jestem pewny czy wszystko jest na pewno ok
-
- Ma gadane
Rozrząd Golf II 1.3B
Przekręć pare razy wałem na sucho (broń boże za wałek rozrządu) i zobacz czy nic sie nie dzieje....