Radio pali taśmy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Radio pali taśmy
Mam problemw fabrycznym radiu w VW FOlf MK3. BArdzo mocno nagrzewa kasety do tego stopnia ze az sie tasma odkształca. Co sie dzieje nie wiem
afrodyzjusz
moze ktos przed tobą co mial te auto rozbieral juz to radyjko. chodzi o to ze pomiedzy radiatorem a koncowka mocy powinna byc pasta przewodzaca (taka jak przy procesorach w kompie) i moze jak bylo rozbierane to sie wytarla i jej nie ma. to moze byc jeden z powodow a drugi to ze jakies czesci juz siadaja i sie przegrzewaja. napisz czy na maxa sluchasz tego radia i po jakim czasie jest juz gorące
>>>>>White GL by Stary<<<<
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To raczej nie końcówka mocy... końcówka mocy jest przykręcona do bocznej ścianki radia i czy jest pasta czy jej nie ma to nie ma większej różnicy temp. wystarczy ze końcówka dobrze przylega (wiem z doświadczenia)
Proponuje skupic sie jednak na kasecie poniewaz objawy wskazują raczej na przegrzewaniu się elementów pod kasetą więc wniosek z tego jest taki ze trzeba szukać w okolicy kasety na płycie z elementami a dokładnie pod podłogą radia wystarczy zdiąć dolną pokrywe i mamy elementy na wierzchu bo wszystko jest w SMD.
Zalecam wyjąć radio z kablami ile sie da i paluchem delikatnie posprawdzac co tak na prawde sie grzeje (nie zrobić zwarcia)
Mozna rowniez zwrocić uwagę na silniczek moze ma ciężko a moze sie zatarł...
Pozdr...
Proponuje skupic sie jednak na kasecie poniewaz objawy wskazują raczej na przegrzewaniu się elementów pod kasetą więc wniosek z tego jest taki ze trzeba szukać w okolicy kasety na płycie z elementami a dokładnie pod podłogą radia wystarczy zdiąć dolną pokrywe i mamy elementy na wierzchu bo wszystko jest w SMD.
Zalecam wyjąć radio z kablami ile sie da i paluchem delikatnie posprawdzac co tak na prawde sie grzeje (nie zrobić zwarcia)
Mozna rowniez zwrocić uwagę na silniczek moze ma ciężko a moze sie zatarł...
Pozdr...
++++++++ CB CH.19 ++++++++
PRESIDENT JACKSON
PRESIDENT JACKSON
rooboo masz racje ale niektore radyjka maja radiator własnie na bocznej sciance razem z koncówka (np. jvc wiem bo mam ) napewno cos sie przegrzewa i trza zajzec co . afrodyzjusz sprobuj rozkrecic radio gdy jeszcze jest cieple i dowiesz sie co sie tak naprawde grzeje,
>>>>>White GL by Stary<<<<
-
- Mały gagatek
- Kontakt: