6 sztuk do 4 głośnikowej gammy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
6 sztuk do 4 głośnikowej gammy
Ponieważ jestem kompletnym ignorantem w każdym car audio to mam proste pytanie (moze i bylo ale nie potrafie chyba wlasciwych hasel wpisać w szukajke bo nic nie znalazlem).
W jaki sposób podłączyć 8 głośników pod 4 głośnikową gammę. Zależy mi na tym zeby mieć głośniki wysokotonowe w desce, niskotonowe w boczkach przednich i podobny zestaw na tyle.
Czy mogę dowolnie łączyc głośniki? Wiadomo szeregowe i równolegle łączenie daje inną rezystancję wypadkową na wyjściu radia. Jak mam to łączyć? Szeregowo czy równolegle? Jaki jest zakres rezystancji obsługiwany przez gammę IV?
W jaki sposób podłączyć 8 głośników pod 4 głośnikową gammę. Zależy mi na tym zeby mieć głośniki wysokotonowe w desce, niskotonowe w boczkach przednich i podobny zestaw na tyle.
Czy mogę dowolnie łączyc głośniki? Wiadomo szeregowe i równolegle łączenie daje inną rezystancję wypadkową na wyjściu radia. Jak mam to łączyć? Szeregowo czy równolegle? Jaki jest zakres rezystancji obsługiwany przez gammę IV?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Super, ale czy może mi ktoś odpowiedzieć na zadane pytanie? Nie pytalem jak jest najlepiej tylko w jaki sposób to połączyć żeby było dobrze i zeby nie spalić radia.CrocodileReggae pisze:najlepiej przez zwrotnicę
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
W sposób taki jak fabrycznie są podłączane instalacje głośników z wooferami w drzwiach i tweeterami w descebugalon pisze:Nie pytalem jak jest najlepiej tylko w jaki sposób to połączyć żeby było dobrze i zeby nie spalić radia
A czy szeregowo czy równolegle...
Hmm..
To już zależy od ułożenia wiązek pod deską
A tak na poważnie to nigdy nie pamiętam które połączenie jest które, a szukać mi się nie chce
Ale w Passacie B3/B4 jest tak:
+ głośnika w drzwiach łączy się z + tweetera w desce i idzie do + któregoś z głośników w radiu
- głośnika w drzwiach łączy się z - tweetera w desce i idzie do - któregoś z głośników w radiu
Taka prosta instalacja i tyle..
Ostatnio zmieniony wt wrz 22, 2009 14:49 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
-
- Forum Master
- Kontakt: