mkIII Glosniki do przodu w drzwi 16,5 cm....
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
mkIII Glosniki do przodu w drzwi 16,5 cm....
Witam
Kupilem Glosniki do przodu w drzwi 16,5 cm, i mam odnosie tego pytanie czy mam jeszcze cos do nich dokupic ? w sensie jakas obwodke (obramowke) zeby nie charczaly jak to jest czy po prostu wsadzam je normalnie bez przerobek. Bede wdzieczny za Odpowiedzi
Pozdrawiam Mateusz
Kupilem Glosniki do przodu w drzwi 16,5 cm, i mam odnosie tego pytanie czy mam jeszcze cos do nich dokupic ? w sensie jakas obwodke (obramowke) zeby nie charczaly jak to jest czy po prostu wsadzam je normalnie bez przerobek. Bede wdzieczny za Odpowiedzi
Pozdrawiam Mateusz
miałem na myśli to, że jeżeli ktoś chce żeby cokolwiek mu grało i nie ma chęci, czasu ani ochoty na bawienie się z pierścieniami i wygłuszaniem to wystarczy, że przykręci głośniki do tapicerki. Efekt będzie daremny ale coś będzie brzęczećkacjen pisze:Panowie P!@sek i szklarek - jak macie tak radzić to lepiej nie radźcie w ogóle.
Tak też można, zależy ile masz miejsca pod tapicerką. Jeśli dobrze przymocujesz tapicerkę do tego wszystkiego to konstrukcja powinna się dodatkowo wzmoacnić. Ale może pojawić się jeden problem - dodatkowe rezonansy przechodzące na tpaicerkę. Musi być wtedy dobrze wygłuszona żeby nie klekotała. Ja zrobiłem tak jak opisałem wcześniej, dodatkowo pierścień obłożyłem gąbką, dzięki temu nie ma ryzyka że coś bedzie pukać - tapicerka opiera sięna tejh gąbce lekko.kamilt500 pisze:kacjen co ty na to ?kamilt500 pisze:a jakby zrobic taki dlugi pierscien zeby glosnik dotykal od spodu do tapicerki i wtedy tapicerke przez otwory w glosniku przykrecic do mdf-u?