Witam,
Mam problem z klimą, która nie chce chłodzić. Klima do końca poprzedniego sezonu chodziła bez zarzutów. Niestety wczoraj wyszło, że klima po zimie nie chce chłodzić. Pierwsze co zrobiłem to pojechałem do serwisu sprawdzić czy jest czynnik. Okazało się że z 750g jest 740

Oczywiście bardzo mnie to cieszy, bo to znaczy, że klima jest szczelna, tylko że nie chce chłodzić. Jak ją włączam to słychać cyknięcie i wiatraki startują ale nic to nie daje, bo z kratek leci powietrze takie jak na dworze. Rurki mają normalną temperaturę otoczenia. Wcześniej jak klima działała to były bardzo zimne(oszronione). Wczoraj nawet raz klima się włączyła i chłodziła ale po ponownym uruchomieniu już nie chce chłodzić choć dalej jest cyknięcie przy załączeniu. Jedyny błąd jaki się pojawia to
01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF 35-10 - - - Intermittent na vagu i
4b6 na samodiagnozie klimatronika. Wczoraj przed tym jak klima zadziałała to ruszałem i oglądałem kabelki koło skrzyni biegów, bo podobno coś tam czasami szwankuje i kable się kruszą. Zaraz po tym klima zadziałała ale tylko ten jeden raz. Później jeszcze ruszałem tymi kablami ale nic to nie dało. Ale to chyba był przypadek, bo przecież jakby się ukruszył kabel to nie było by tego cyknięcia przy włączeniu? No i czy ten błąd 4b6 może powodować to że klima nie chłodzi? Błąd jest powracający.
Pozdrawiam