Brak hamulców po swapie na 280mm

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Krzychu MKII
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 122
Rejestracja: czw gru 06, 2012 22:13
Lokalizacja: Lubin/Rudna (DLU)

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Krzychu MKII » pn lip 06, 2015 19:28

Witam, ostatnio zmieniałem hamulce na komplet z g60 czyli tarcze 280mm przód i tarcze na tył. Problem zaczął się po odpowiedszeniu całego układu, mianowicie mimo iż w układzie nie ma powietrza to hamulców brak, dopiero jak się popompuje trochę pedałem to coś czuć, że lekko zaczyna hamować. Na początku spiąłem to z serwem z toledo plus pomka 23mm w wersji z absem, zmieniłem serwo na te z passata b3 2.0+ pompka z t4 22mm i ciągle tem sam problem. Mam wrażenie że w układzie brakuje ciśnienia. Ktoś ma jakieś pomysły? Z góry dziękuję za porady.



Awatar użytkownika
stefano189
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 789
Rejestracja: śr gru 15, 2010 15:15
Lokalizacja: Gliwice

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: stefano189 » wt lip 07, 2015 18:40

na mój gust padnięta pompa hamulcowa


MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK :D = --- PS / --- Nm

LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Krzychu MKII
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 122
Rejestracja: czw gru 06, 2012 22:13
Lokalizacja: Lubin/Rudna (DLU)

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Krzychu MKII » wt lip 07, 2015 18:58

Tylko że pompa jest nowa



Awatar użytkownika
Tominator
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 273
Rejestracja: ndz lip 02, 2006 00:08
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Tominator » czw lip 09, 2015 22:58

Jak dla mnie zapowietrzony uklad powaznie czyli kiepska wymiana, czesty problem jak ktos wymiania przod i tyl potem nie umie odpowietrzyc, jedz na odpowietrzanie cisnieniowe i powinno byc po sprawi



Awatar użytkownika
elemenateur
Sprzedawca
Sprzedawca
Posty: 460
Rejestracja: pn lis 19, 2007 14:29
Lokalizacja: SZCZECIN / GŁOGÓW
Kontakt:

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: elemenateur » pt lip 10, 2015 09:31

Dokładnie, prawdopodobnie źle odpowietrzone, na maszynce odpowietrz i nie będzie problemów.


NAJNIŻSZE CENY NA OLEJE MOTUL NA FORUM
FERODO, LIQUI MOLY, MILLERS, LEMFORDER
Zadowolenie klientów bezcenne ->viewtopic.php?f=32&t=154643
Obrazek
DO DYSPOZYCJI DOTYCHCZASOWYCH I NOWYCH KLIENTÓW JESTEŚMY POD NICKIEM ELEMENATEUR
TELEFON: 730338154, 663962604, 794675296, 796553835
GG: 51221933, 347504, 17787178
EMAIL: SKLEP@PRO-CHOICE.PL

Krzychu MKII
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 122
Rejestracja: czw gru 06, 2012 22:13
Lokalizacja: Lubin/Rudna (DLU)

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Krzychu MKII » wt lip 21, 2015 17:12

A nie ma jakiegoś innego wyjścia bo u mnie w okolicy nikt czegoś takiego nie robi a bez przeglądu i hamulców nie zamierzam jeździć :-(



Awatar użytkownika
stefano189
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 789
Rejestracja: śr gru 15, 2010 15:15
Lokalizacja: Gliwice

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: stefano189 » wt lip 21, 2015 17:22

http://allegro.pl/zestaw-do-odpowietrza ... 05554.html" onclick="window.open(this.href);return false;


MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK :D = --- PS / --- Nm

LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Gnolf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 334
Rejestracja: śr sty 27, 2010 18:40
Lokalizacja: Uk

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Gnolf » czw lip 23, 2015 18:42

z tym odpowietrzaniem cisnieniowym i jego skutecznoscia szczegolnie w dwojkach to lipa,akurat borykam sie z tym problemem po wymianie tylnego zacisku,robilismy to cisnieniowo,podcisnieniowo i pedal jest w podlodze,sproboj odpowietrzac na wlaczonym motorze,jak skonczysz i uznasz ,ze nie ma powietrz a w ukladzie ,przejedz sie wolno uzywajac hamulca,u mnie po takim zabiegu pedal troche sie podniosl,ale jeszcze nie jest dobrze,moze i uciebie cos sie poprawi



Krzychu MKII
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 122
Rejestracja: czw gru 06, 2012 22:13
Lokalizacja: Lubin/Rudna (DLU)

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Krzychu MKII » pt lip 24, 2015 13:44

Próbowałem tego sposobu, nie pomogło. Po rozmowie z paroma starszymi mechanikami nawet postawiłem auto na klocki odkręcając każdy odpowietrznik, żeby plyn sobie ściekał swobodnie (może wypcha powietrze sam), ale również nie pomogło. Spróbuje jeszcze z ori pompką 22mm z passata bo gdzieś mam chyba taką, ale tą maszynkę i tak zamówię sobie. Kurdę, nie raz się różne rzeczy przy hamulcach robiło, ale takich cyrków nigdy nie miałem. W poprzednim mkII przy swapie regenerowałem zaciski z przodu i zmieniałem cylinderki z tyłu i zero problemów mimo, że układ też był pusty, więc albo z tą pompką nową jest coś nie tak albo mega dużo powietrza się nazbierało. W sumie to wiadomo jak z tymi nowymi częściami jest... :ass:



Gnolf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 334
Rejestracja: śr sty 27, 2010 18:40
Lokalizacja: Uk

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Gnolf » sob lip 25, 2015 21:00

odpowietrzanie w sumie trwalo okolo 5 godzin,ale udalo sie i hamulce sa na przyzwoitym poziomie,co jest powodem tak dlugiej walki, nie wiem,odpowietrzalismy recznie,przez uklad przelalismy 3 litry plynu,moze ktos wie czemu tak sie dzieje



bazarel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: pn lis 05, 2012 10:01

Re: Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: bazarel » wt paź 13, 2015 13:31

Gnolf pisze:odpowietrzanie w sumie trwalo okolo 5 godzin,ale udalo sie i hamulce sa na przyzwoitym poziomie,co jest powodem tak dlugiej walki, nie wiem,odpowietrzalismy recznie,przez uklad przelalismy 3 litry plynu,moze ktos wie czemu tak sie dzieje
Ehh tez się męczę po wymianie/regeneracji zacisków tylnych - odpowietrzałeś w końcu tym zestawem z alle?
Przelałem 4 butle płynu i nic. Przy pompowaniu pedałem i popuszczaniu wentyla nic nie wypływa - brak ciśnienia. Pierwsze co pomyślałem to to, że padła pompa ale...chwile wcześniej pracowała prawidłowo. Nawet przekręciłem tłoczki prostopadle do sprężynek klocków (inny wątek forum) i nic. Używał ktoś tego zestawu do golfa 3 - sprawdzi się??



Awatar użytkownika
Czarson
Forum Master
Forum Master
Posty: 1944
Rejestracja: pt maja 16, 2008 21:12
Lokalizacja: Puławy/Oslo
Kontakt:

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: Czarson » wt paź 13, 2015 19:55

rowniez borykam sie z tym problemem, brak hamulcy po swapie na 280, miekki pedal i brak hamulcy ...
czekam na finalne rozwiazanie problemu :bigok:


co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania :)
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2

arka10
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 794
Rejestracja: pt lip 21, 2006 20:45
Lokalizacja: Poznań

Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: arka10 » wt paź 13, 2015 22:21

Powiem przez telefon jak odpowietrzyć hamulce a ktoś z was to opisze na Forum.
Tel; 797 384613



bazarel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: pn lis 05, 2012 10:01

Re: Brak hamulców po swapie na 280mm

Post autor: bazarel » śr paź 14, 2015 14:42

arka10 pisze:Powiem przez telefon jak odpowietrzyć hamulce a ktoś z was to opisze na Forum.
Tel; 797 384613
To jest forum a nie głuchy telefon.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Hamulcowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości