jak sutawic tarcze sprzeglowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
witam mam gti 2.0 2r i wyciagnolem skrzyne rozebralem sprzeglo i mam takie pytanie moze to glupieale jak ustawic tarcze sprzeglowa zeby byla idealnie na srodku i frezy sie zgadzaly zebym nie mial problemow przy zakladaniu skrzyni ma ktos jakies pomysly czy ktos to robil
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tarczę wycentruj za pomocą jakiegoś wałka, który wejdzie w łożyskowanie na wale korbowym, a jak nie to wycentruj ją przy użyciu suwmiarki i po kłopocie. Reszta się sama ułoży przy zakładaniu skrzyni. O wielowypust się nie przejmuj.
...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Boleczko21, do nowego sprzęgła w opakowaniu dodany jest "przyrząd specjalny" pozwalający na wycentrowanie tarczy przed zakręceniem docisku, mechnikom to leży, w sklepie może dadzą. Jeśli chcesz oczywiście prosto i łatwo to zrobić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja zakladam na oko dobrze patrzac z przodu i dociskam i pozniej siada lux nie zdazylo sie zeby nie siadlo:)
ja zakladam na oko dobrze patrzac z przodu i dociskam i pozniej siada lux nie zdazylo sie zeby nie siadlo:)
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zwłaszcza, że nie każdy producent dorzuca w komplecie taki "specjalny przyrząd" do ustalania. Metoda na oko jak zwykle niezawodna
...
przedwczoraj na oko ustawialem w corolli d4d. Wszystko ladnie pieknie poszlo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jak dobrze się przyjrzysz kołu zamachowemu to przy zakładającym kole widzisz jego okrąg i tak ustawiaj tarcze nie wiem czy mnie rozumiesz lub jak koledzy wyżej piszą na oko ustaw środek To i tak jest do włożenia skrzyni zęby było na środku bo potem przy wciskaniu sprzęgła tarcza się dopasuje sama do reszty
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32