Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Ma ktoś na sprzedaż sprawny moduł komfortu? najlepiej z możliwością zamykania szybz pilota itd

Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2015 19:36 przez karacz, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Kącik posiadaczy MK4
Ja mam.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
* Variant .:R | http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=567604" onclick="window.open(this.href);return false;
* Lupo | http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=567681" onclick="window.open(this.href);return false;
						* Lupo | http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=567681" onclick="window.open(this.href);return false;
- majster heniek
- Forumowy spamer :) 
- Auto: Jest
- Silnik: też
Kącik posiadaczy MK4
pękł mi wężyk przednich sprysków przy zawiasie maski , ma ktoś może schemat jak to wszystko jest połączone od dysz do pompki , oraz potrzebował bym numerki złączek jakie tam występują i zacisków do złączek ( pacjent ma też spryskiwacze reflektorów , czyli zbiornik 5,5 litra )
zaglądając pod maskę mało co widać , na razie brak czasu na demontaż wycieraczek i podszybia , bo tam pęknięty wężyk wchodzi
z góry Dziękuję za pomoc

zaglądając pod maskę mało co widać , na razie brak czasu na demontaż wycieraczek i podszybia , bo tam pęknięty wężyk wchodzi
z góry Dziękuję za pomoc

- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer 
Kącik posiadaczy MK4
majster heniek, schemat (mk4 dotyczy ten rozgałęziony)

Opaski złączek: N 0209022
Trójnik: 1J0955873D
Złączka kątowa: 3B0955665
Króćce przy spryskach: 1J0955875D

Opaski złączek: N 0209022
Trójnik: 1J0955873D
Złączka kątowa: 3B0955665
Króćce przy spryskach: 1J0955875D
- Paviarotti
- Lord GTI 
Kącik posiadaczy MK4
checin, nie trzeba spuszczać płynu, najlepiej to sobie zrobić przy wymianie oleju. Od wymiany ani śladu zapocenia, przedtem delikatnie leciało  

- Stanley777
- Gadatliwa bestia 
Kącik posiadaczy MK4
Panowie ile mogę zawołać za ORI używane chlapacze Votexa przód + tył do MKIV HB?  
Jaka cena jest takich w ASO?

Jaka cena jest takich w ASO?
Mój Były Golfik   

ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1

Także Teeegooo... ;]]] 

https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg

ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1

Także Teeegooo... ;]]]

https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
- majster heniek
Kącik posiadaczy MK4
hayperekpo,hayperekpo pisze:majster heniek, schemat (mk4 dotyczy ten rozgałęziony)
Dzięki wielkie

jutro demolka podszybia i zobaczę naocznie jak to wygląda , parę wężyków z końcówkami już mam co prawda z passata , ale wyglądają podobnie w golfie
- Qto
- _ 
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
czy ktoś potrafi wytłumaczyć...a najlepiej zobrazować fotką, jak powinien być zamontowany element nr 5? Ostatnio montowałem zbiorniczek sprysków 5,5l i wylukałem brak tegoż elementu i spękany wężyk nr 6. Zorganizowałem nowe...nr 6 wymieniony a nr 5   brak koncepcji na jego montaż, jedyny otwór jaki widzę to na gumkę nr 3...ale to jest do osadzenia całej puchy, wężyk się tam nawet nie zmieści.
  brak koncepcji na jego montaż, jedyny otwór jaki widzę to na gumkę nr 3...ale to jest do osadzenia całej puchy, wężyk się tam nawet nie zmieści. 

brak koncepcji na jego montaż, jedyny otwór jaki widzę to na gumkę nr 3...ale to jest do osadzenia całej puchy, wężyk się tam nawet nie zmieści.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer 
Kącik posiadaczy MK4
Qto, o mnie końcówka wchodzi w otworek w nadkolu... i tyle, żadnego wężyka tam nie wypatrzyłem. A kilka (naście?) razy to już rozkręcałem.

- majster heniek
Kącik posiadaczy MK4
spryskiwacz naprawiony   

podszybie lekko pękło przy demontażu , piasku pod nim 

rurka naprawiona (rurka jest gładka , nie ma żadnej złączki aby wymienić całą rurkę na nową , bo jest owinęta taśmą razem z instalacją elektryczną )

podszybie lekko pękło przy demontażu , piasku pod nim

rurka naprawiona (rurka jest gładka , nie ma żadnej złączki aby wymienić całą rurkę na nową , bo jest owinęta taśmą razem z instalacją elektryczną )
Kącik posiadaczy MK4
Wiecie czemu na równo ustawionym gwincie z przodu jedna strona jest niżej niż druga? powodem może być odwrotnie założona sprężyna?
I czy otwór w bagażniku, którymi idą przewody z gazem z butli powinien być czym zatknięty?

I czy otwór w bagażniku, którymi idą przewody z gazem z butli powinien być czym zatknięty?
- Qto
- _ 
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
u mnie w otwór w nadkolu wchodzi gumka nr 3...a w gumkę kawałek plastiku, jakby nóżka całego filtra, raczej tylko po to aby całość nie latała na boki.hayperekpo pisze:Qto, o mnie końcówka wchodzi w otworek w nadkolu
u mnie właśnie też nie było...a wątpię aby ktoś przede mną to zdemontował. Na czasie będę na szrocie, to oblukam w innych mk4 jak to wygląda, może znajdę egzemplarz gdzie puszka nie będzie jeszcze wykręcona i będzie po dnią zagadkowa rurka...na razie nie widzę opcji aby element nr 5 gdzieś wcisnąćhayperekpo pisze:żadnego wężyka tam nie wypatrzyłem
Kącik posiadaczy MK4
Zamienniki w okazyjnej cenie 
http://allegro.pl/lampy-tyl-golf-4-iv-g ... 06110.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/lampy-tyl-golf-4-iv-g ... 06110.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Kącik posiadaczy MK4
Absolutnie nie, LPG jest cięższe od powietrza, więc w przypadku rozszczelnienia butli przez ten otwór ucieka gaz z samochodu.karacz pisze:I czy otwór w bagażniku, którymi idą przewody z gazem z butli powinien być czym zatknięty?