OK więc update jak za dawnych lat
Xabingo,
więc pewnie Cię nie uraduję ale zamontowałem progi nie tak jak się powinno wg porad na forum ale zrobiłem to po swojemu ^^ efekt podobny i mniej zabawy w sumie
Ale po kolei:
1. Montaż nadkoli... kołki rozporowe z allegro. Trzyma się dobrze. Oczywiście trzeba było rozwiercić te fabryczne otwory na kołki. Potem montaż plus zabezpieczenie tego prze ewentualną korozją.
2. Montaż progów.
Progi jak pisałem wcześniej nie byłe w zbyt dobrym stanie więc przez montażem trzeba było je ogarnąć trochę.
trzeba było usunąć stare pianki klejące i poprawić kilka mocować przy pomocy roztopionego plastiku : )
Potem trzeba było na odtłuszczone i wyczyszczone mocowanie ponaklejać pianki.
Listwa z ASO już miała taką piankę więc trochę roboty mniej
Następnie czyścimy i odtłuszczamy progi w naszym goferku
Potem polecam zrobić kilka przymiarek
Jak już wszystko ogarniemy to odklejamy taśmy i naklejamy powoli do progu. Potem dociskamy i już : )
Ja dodatkowo nawierciłem malutkie dziurki w progach i wkręcił śrubki żeby to lepiej przymocować

Oczywiście pamiętając o zabezpieczeniu przed rudym
OK teraz coś o kołach.
Jak wiecie lub nie Keskiny się sprzedały. Nie były to dobre koła na drogi wokoło mojej wiochy

. Postanowiłem kupić 15".
Szuakałem 1.5 tyg na allegro. Fele widziałem różne... Najbardziej chciałem kupić OZty Superturismo... Białe.. Ale jak były to ja akurat nie miałem kasy... A czas mnie gonił.. Więc kupiłem felgi firmy Postert (7j ET 20). Wg mnie są bardzo ładne i po odrobinie pracy będą na prawdę fajnie wyglądać... No i cena też była dobra... Więc są... dziś przyszły. Oczywiście wielu z was zapewne się nie spodobają, ale urlop za pasem i przynajmniej w to lato to będzie moje koło
Wyglądają tak:
Oczywiście trzeba je trochę ogarnąć więc pracę zacząłem od razu.. na początek przymiarki na aucie i Scansol do usunięcia starego lakieru.
Teraz małe pytanko... są 3 opcje tego ja te fele będą wyglądać
1. Ranty w poler i środek w poler.
2 Ranty w poler środek czarny
3. Ranty w poler środek biały
Co wybrać? Dodam że golf na razie będzie biały...; )
Aha oponki kupuję 195 na 50..tylko nie pisać mi, że balony bo zatłukę
Pozdrówka