Na to wyglada ze tak, ogolnie zeby byl efekt "shorta" powinna byc dluzsza dzwignia 23a lub krotsza dzwignia nr 1 (mierzac od osi obrotu dzwigni do osi mocowania ciegla)
u siebie mam akurat skrocona dzwignie nr 1 ale mozna sie spotkac z dwoma sposobami...
[MK2] Short Shifter
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- mlodociany
- Użytkownik
[MK2] Short Shifter
"Mein weiss coupe" -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=490899" onclick="window.open(this.href);return false;
[MK2] Short Shifter
Może w Golfie 1 był ten element inny przy skrzyni 020, Bo wygląda na w miarę dobrze wykonane.
[MK2] Short Shifter
Zastanawiałem się czy to nie element fabryczny w Country. Ale to chyba rękodzieło. Brak oznaczeń vw na nim.
Choć pewne rzeczy w Country to jest lekkie rękodzieło. Np mocowanie dyfra z z tyłu. Widać, że jest profesjonalnie uspawane ze zwykłego Syncro z dodatkowymi kwadratowymi rurkami.
W każdym razie złożone do kupy daje dość krótki skok dźwigni.
Choć pewne rzeczy w Country to jest lekkie rękodzieło. Np mocowanie dyfra z z tyłu. Widać, że jest profesjonalnie uspawane ze zwykłego Syncro z dodatkowymi kwadratowymi rurkami.
W każdym razie złożone do kupy daje dość krótki skok dźwigni.
[MK2] Short Shifter
jhosef,
to czy jest to element fabryczny to nie wiem ale przedłużenie tego elementu daje dokładnie to co zaobserwowałeś przy wrzucaniu biegów
Z resztą za granicą są ludziki co sobie po prostu przedłużają ten element i cieszą tanim pozyskaniem rzeczonego short shiftera
Także ciesz się, że to masz Ja dopiero mam zamiar to sobie przerobić na dłuższe
to czy jest to element fabryczny to nie wiem ale przedłużenie tego elementu daje dokładnie to co zaobserwowałeś przy wrzucaniu biegów
Z resztą za granicą są ludziki co sobie po prostu przedłużają ten element i cieszą tanim pozyskaniem rzeczonego short shiftera
Także ciesz się, że to masz Ja dopiero mam zamiar to sobie przerobić na dłuższe