Co mi da wieksza przepustnica w silniku z turbo?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Co mi da wieksza przepustnica w silniku z turbo?
Przypomne, uturbiam wlasnie 2.0 16V, moc docelowa 350 - 380 KM, przepustnica puki co jest z G60, z tego co wyczytalem to jej srednice odpowiadaja przepustnicy z jedna klapka 64mm. Wpadla mi ostatnio w rece przepustnica o srednicy klapki 72mm ktora po malych modach by mi podeszla, zastanawia mnie tylko czy jest sens modzic i co by mi to dalo. Jakies sugestie?
wydaje mi sie że dolot też byś musiał troszke zmienić bo skoro przepustnica będzie 72mm i będzie lepszy przepływ powietrza mniej zawirowań i więcej go będzie wpadać to mniejszy dolot (60mm) będzie tłumił tak jakby tą ilość powietrza co będzie do niego wpadać ale z drugiej strony powinno ono szybciej się poruszać....
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ale to jest doładnowane auto, sprezarka wszystko przepchnieBąku pisze:wydaje mi sie że dolot też byś musiał troszke zmienić bo skoro przepustnica będzie 72mm i będzie lepszy przepływ powietrza mniej zawirowań i więcej go będzie wpadać to mniejszy dolot (60mm) będzie tłumił tak jakby tą ilość powietrza co będzie do niego wpadać ale z drugiej strony powinno ono szybciej się poruszać....
www.vrservice.pl
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
laga zwieksza tez zbyt duzy blow o czym sie osobiscie przekonalem....boyler pisze:i będzie większy lag.....Bąku pisze:no jak najbardziej masz racje ale gdy średnica dolotu będzie troche większa turbosprężarce będzie lżej "pchać" powietrzeale to jest doładnowane auto, sprezarka wszystko przepchnie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
spokojnie przezyje bedziesz mial problem z wezami. spadanie pekanie....olozwirski pisze:U mnie narazie bez BOVa, moze turbo przezyje, a w przyszlosci planuje zastosowanie jakiegos DV.laga zwieksza tez zbyt duzy blow o czym sie osobiscie przekonalem....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
chyba jego złe wyregulowanie lub domowa konstrukcjaevolution pisze:laga zwieksza tez zbyt duzy blow o czym sie osobiscie przekonalem....boyler pisze:i będzie większy lag.....Bąku pisze: no jak najbardziej masz racje ale gdy średnica dolotu będzie troche większa turbosprężarce będzie lżej "pchać" powietrze