klapka wlewu paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
klapka wlewu paliwa
Witam, nie działała mi klapka wlewu paliwa (nie otwierała się z przycisku, nie odskakiwała, mechanizm działał). Jest już "naprawiona" ale tak na słowo honoru, nie koniecznie będzie zawsze działała Jak naprawialiśmy z kolegą wydawało nam się, że przy zamku brakuje jakiejś części. Mógłby ktoś z Was, zrobić zdjęcie tego zamka, chodzi o ten "dzyndzel" który blokuje klapkę
klapka wlewu paliwa
Pawelek19, luknij do tego tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=390761" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=390761" onclick="window.open(this.href);return false;
klapka wlewu paliwa
no własnie u mnie jest taka dziwna sprawa, że siłownik działa, rygielek się podnosi, a klapka nie odskakuje.. Podłożyliśmy cienkie podkładki pod śrubkę którą przykręca się całą klapkę i się odchyla na te 0,5cm, ale na przyszłość chciałbym wiedzieć jak to zrobić porządnie
klapka wlewu paliwa
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fc ... 09677.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zobacz czy masz u siebie tą blaszkę pod zaczepem która wypycha dekielek
zobacz czy masz u siebie tą blaszkę pod zaczepem która wypycha dekielek
- asik
- Forum Master
- Auto: Hyundai Tucson
klapka wlewu paliwa
chlopaki pomóżcie-
mam problem z tą klapką wlewu paliwa- naciskam guzik, niby słychać, że otwiera a klapka tak naprawdę nie odskakuje...
podobno mozna to jakos otworzyc od strony bagażnika tylko zdemontowałam prawy boczek i nic tam nie widze, co by moglo pomoc w dojsciu do problemu... pewnie jest na to jakis "myk". wie kto jaki??? HELP
mam problem z tą klapką wlewu paliwa- naciskam guzik, niby słychać, że otwiera a klapka tak naprawdę nie odskakuje...
podobno mozna to jakos otworzyc od strony bagażnika tylko zdemontowałam prawy boczek i nic tam nie widze, co by moglo pomoc w dojsciu do problemu... pewnie jest na to jakis "myk". wie kto jaki??? HELP
klapka wlewu paliwa
jak sciagniesz boczek to nic nie da musisz sciagnac ta welurowa tapicerke ze slupka tam pod nia bedzie silownik klapki, pozagladaj co jest nie tak napewno sobie z tym poradzisz.
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
klapka wlewu paliwa
asik, trzeba trochi poszukać
viewtopic.php?t=218396" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=218396" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: klapka wlewu paliwa
U mnie było tak samo, włóż klucz między klapkę a uszczelkę, wciśnij przycisk w samochodzie. Klucze spadną, klapka się otworzy, albo poproś kolegę, żeby podwadzał palcami klapkę jak będziesz wciskał guzik. Pewnie pękła Ci ta sprężynka jak u mnie.asik pisze:chlopaki pomóżcie-
klapka wlewu paliwa
Pawelek19
U mnie tez brakuje tej blaszki. Jest jakis sposob zeby ja zastapic czyms innym czy trzeba wymieniac caly wlew?
U mnie tez brakuje tej blaszki. Jest jakis sposob zeby ja zastapic czyms innym czy trzeba wymieniac caly wlew?
klapka wlewu paliwa
Ja miałem tak jak już kupiłem.. W mechanizm ktoś wkręcił małego wkręta i się nie zatrzaskiwało.. ja to trochę ulepszyłem Zrobiłem tą "sprężynkę" ze szpachelki Póki co działa
- asik
- Forum Master
- Auto: Hyundai Tucson
klapka wlewu paliwa
no wlasnie chlopaki tak też właśnie zrobiłam- naciskalam guzik a kolega odchylal i po mnóstwie prób w końcu zaskoczylo.
najgorsze jest to, ze pomimo spryskania wszystkiego specjalnym tlustym plynem mechanizm 'odskakiwania' klapki dziala jak jest ona otworzona a jak ją zamknę, to slychac, ze chce popchnąć a nie moze.
najgorsze jest to, ze pomimo spryskania wszystkiego specjalnym tlustym plynem mechanizm 'odskakiwania' klapki dziala jak jest ona otworzona a jak ją zamknę, to slychac, ze chce popchnąć a nie moze.
jakies foto podglądowe moze?... będę wdziecznaPawelek19 pisze:Pewnie pękła Ci ta sprężynka jak u mnie.
Re: klapka wlewu paliwa
co do foty to niewiele da.. moją "sprężynkę" przewierciłem i przymocowałem ją do śruby od klapki. Dogiąć musisz w kształt litery V tak, żeby się mieściła jak nie będziesz wiedział jak to najwyżej jutro cyknę fotepavwloo84 pisze:Pomyslowo musze u siebie tez ogarnac ten temat.moze jakies foto podeslesz
Asik, chodzi o tą sprężynkę za rygielkiem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fc ... 09677.html" onclick="window.open(this.href);return false;