szum przy predkosci 100km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam.. mam autko i przy predkosci 100km/h zaczyna szumiec a przy 140 juz nawet radjo zaglusza... szum dobiega z drzwi na laczeniu ze slupkami tak w polowie... jak by uszczelka nie stykala sie z drzwiami.. albo drzwi krzywe.. albo slupki.. jesli slupki mozna je naprostowac? bo niewidze innego wyjscia.. dodam ze autko bylo bite tzn wjechalo pod naczepe zostalo wymienione blotniki przednia maska i szyba.. i teraz chyba sie okazalo ze slupki delikatnie dostaly;/ jesli sie ktos orientuje niech napisze ile z tym zachodu i czy warto to robic..... Pozdrawiam
-
- Forum Master
może tylko uszczelka do wymiany... może wystarczy drzwi podregulować... jeśli uważasz że coś możesz mieć krzywe to chyba lepiej oddac to komuś żeby sprawdził bo sam raczej nie będziesz w stanie pomierzyć co jest krzywe...
popytam sie jakiegos fachowca od blacharki niech to oceni jak on to widzi... a i co oznaczaja te MK4? wcisnolem pierwsze lepsze ale nie wiem co oznaczaja heh
-
- Forum Master
Tu masz trochę info na temat golfa moze się przyda --> http://www.vwgolf.pl/faq/" onclick="window.open(this.href);return false; . A MK to skrót oznaczający markę, model... golf IV = bora = MK4 golf III = vento = MK3 itd.
co do szumu... to brakuje mi uszczelek na drzwiach przednich.. nie na karoserii tylko na drzwiach.. nie ma ktos czasem takich? w mojej okolicy przebylem wzystkie szroty bo w aso chca zbyt wiele jak za 70cm kawalek uszczelki;/
Re: szum przy predkosci 100km/h
Na Alledrogo jest cała masa ...becek83 pisze:co do szumu... to brakuje mi uszczelek na drzwiach przednich.. nie na karoserii tylko na drzwiach.. nie ma ktos czasem takich? w mojej okolicy przebylem wzystkie szroty bo w aso chca zbyt wiele jak za 70cm kawalek uszczelki;/
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
no chyba nie te o jakie mi chodzi... pelno jest uszczelek co ida na karoserie.. ja szukam uszczelki co znajduje sie na drzwiach i po zamknieciu drzwi styka sie ona z przednim slupkiem
jemu chodzi o uszczelkę o nr.becek83 pisze:ja szukam uszczelki co znajduje sie na drzwiach i po zamknieciu drzwi styka sie ona z przednim slupkiem
1J0 873 671A i 1J0 873 672A
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
jesli patrzac na nr. to wlasnie te uszczelki.. moglem odrazu napisac nr;/ zgapilem sie
jest to uszczelka samoprzylepna i wątpię żebyś ją dokupił na szrocie - cena w ASO czy sklep.gajos masakra
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
w ASO chca okolo 120zl za sztuke;/ tak wiec katastrofa chyba glosniej muze podrece hehe
Poszukaj i podzwoń do gości z Alledrogo - którzy mają auta po dzwonie - lub całe na części - często dla nich owe gumy są zbyteczne i oddają za przysłowiową złotówkę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Forum Master
PS.
Czasami ta uszczelka na przednich drzwiach (o której jest mowa wyżej) nie dolega do uszczelki na karoserii (ta co idzie przez całą szybę przednią i dalej przez wszystkie boczne drzwi), wtedy też może być głośno w środku przy dużych prędkościach. Jest jedno rozwiązanie aby te szczeliny zmniejszyć/zlikwidować -> Zdejmujemy uszczelkę tą na karoserii(ta co idzie przez całą szybę przednią i dalej przez wszystkie boczne drzwi) ona jest zakładana na rant/rynienkę. Należy te rynienkę na całej długości szyby odgiąć w stronę drzwi o jakieś 1mm. następnie zakładamy uszczelkę zamykamy drzwi i patrzymy czy szczeliny nadal występują, jeśli tak powtarzamy operację i odginam jeszcze trochę. Oczywiście warto jest wyczyścić rynienki przed założeniem uszczelki bo gromadzi się tam bardzo dużo syfu.
Czasami ta uszczelka na przednich drzwiach (o której jest mowa wyżej) nie dolega do uszczelki na karoserii (ta co idzie przez całą szybę przednią i dalej przez wszystkie boczne drzwi), wtedy też może być głośno w środku przy dużych prędkościach. Jest jedno rozwiązanie aby te szczeliny zmniejszyć/zlikwidować -> Zdejmujemy uszczelkę tą na karoserii(ta co idzie przez całą szybę przednią i dalej przez wszystkie boczne drzwi) ona jest zakładana na rant/rynienkę. Należy te rynienkę na całej długości szyby odgiąć w stronę drzwi o jakieś 1mm. następnie zakładamy uszczelkę zamykamy drzwi i patrzymy czy szczeliny nadal występują, jeśli tak powtarzamy operację i odginam jeszcze trochę. Oczywiście warto jest wyczyścić rynienki przed założeniem uszczelki bo gromadzi się tam bardzo dużo syfu.