Witam, padł mi mikrostyk w drzwiach kierowcy, kupiłem już zamienniki na allegro i przymierzam się w najbliższej wolnej chwili do jego wymiany.
Widziałem poradnik jak zdjąć boczek, rozebrać zamek i chyba dam sobie rade, ale u siebie mam szyba na korbkę i manualne lusterka, a nie widziałem nigdzie w sieci zdjęć jak zdjąć korbkę i gałkę reg. lusterka.
Mógł by mi ktoś wytłumaczyć, a najlepiej zdjęcie wkleić jak zdjąć te dwa elementy, nie chciał bym niczego uszkodzić dlatego wcześniej pytam
boczek drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
boczek drzwi
reg lusterka to nie wiem, jeszcze nie sciagalem u siebie ale korbke to chyba tak jak w kazdym miedzy boczkiem a korbka jest taki plasticzek, wystaczy go pchnąć tam w gore czy w dól, zalezy jak jest ustawiona korbka, on troche na bok wyjdzie, a korbke juz luzem wyciagniesz
www.RGT.com.pl
boczek drzwi
Korbka jak wyżej. W górę lub dół
Co do reg. lusterek.
Po ściągnięciu boczku odczep linkę od klamki i oprzyj go o coś, np. o klocek czy co tam masz pod ręką. Wtedy nie musisz ściągać linek od regulacji lusterek
Co do reg. lusterek.
Po ściągnięciu boczku odczep linkę od klamki i oprzyj go o coś, np. o klocek czy co tam masz pod ręką. Wtedy nie musisz ściągać linek od regulacji lusterek
boczek drzwi
Ja zdejmiesz już boczek to od wewnątrz regulator lusterek przykręcony jest tylko na dwie śrubki. Odkręć je i boczek odstaw zupełnie na bok żeby nie wadził