mokry bagażnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mokry bagażnik
Witam.
Zauważyłam, że mam mokry bagażnik przeważnie z lewej strony. Po wyjęciu filcu i koła zapasowego okazało się, że brakuje uszczelki(czopka) i mam otwartą dziurę. Czy to może być przyczyną usterki? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź jak się takowa uszczelka nazywa.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Zauważyłam, że mam mokry bagażnik przeważnie z lewej strony. Po wyjęciu filcu i koła zapasowego okazało się, że brakuje uszczelki(czopka) i mam otwartą dziurę. Czy to może być przyczyną usterki? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź jak się takowa uszczelka nazywa.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
mokry bagażnik
Pewnie chodzi Ci o jedną z zaślepek .... dostaniesz takową w ASO za śmieszne pieniądze i rzeczywiście mogło to być przyczyną wilgoci w bagażniku,, zapytam jeszcze tylko o to czy tylny spryskiwacz działa poprawnie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
mokry bagażnik
Ja bym Ci radził sprawdzić wężyk którędy idzie płyn do spryskiwacza... mi tam kolanko nie trzymalo które jest pod podsufitką i poprostu ciekło mi po bocznej tapicerce aż do bagażnika (z lewej strony). a tą dziurke też mam otwartą
Re: mokry bagażnik
Witajcie!
Czy ta usterka jest aż tak popularna?
Pozdrawiam ciepło!
Martyna
Haki pisze:Pewnie chodzi Ci o jedną z zaślepek .... dostaniesz takową w ASO za śmieszne pieniądze i rzeczywiście mogło to być przyczyną wilgoci w bagażniku,, zapytam jeszcze tylko o to czy tylny spryskiwacz działa poprawnie
Tak totalnie na intuicję wymyśliłam tą zaślepkę. Czy jest to kwestia spryskiwacza - nie mam bladego pojęcia. Pewnie aby to sprawdzić, potrzebuję ponownie zdjąć ten badziewny czarny plastik... Szkoda, że nie pomyślałam wcześniej żeby tu napisać, bo ostatnio kolega zmieniał mi silniczek do tylnej wycieraczki, który całkiem padł i nie dało się nic z nim zrobić. Na szczęście udało mi się go kupić na allegro za połowę ceny oferowanej w sklepie.bodzio92 pisze:Ja bym Ci radził sprawdzić wężyk którędy idzie płyn do spryskiwacza... mi tam kolanko nie trzymalo które jest pod podsufitką i poprostu ciekło mi po bocznej tapicerce aż do bagażnika (z lewej strony). a tą dziurke też mam otwartą
Jeśli chodzi o lewą tylną lampę - jak można to sprawdzić?eFIeLiPeO pisze:sprawdz lepiej uszczelki lamp u mnie tamtedy walila woda
Pozdrawiam ciepło!
Martyna
mokry bagażnik
najprosciej odslon cala lampe z wykladziny bocznej, najlepiej lewa i prawa... powycieraj cala blache do sucha i nastepnie splucz obficie woda cala "pupe" golferka i zobacz czy nie widac wody gdzies w okolicach wtyczki i czy nie robi sie mokro w boczkach bagaznika.U mnie i 2ki znajomych to byl powod plywajacego bagaznika w mkIV. kazda uszczelka dostaje po po jakims tam czasie...cieplo, zimno, woda, mroz... i sie zuzywaJeśli chodzi o lewą tylną lampę - jak można to sprawdzić?
Re: mokry bagażnik
MartynaJ pisze:Witajcie!
Haki pisze:Pewnie chodzi Ci o jedną z zaślepek .... dostaniesz takową w ASO za śmieszne pieniądze i rzeczywiście mogło to być przyczyną wilgoci w bagażniku,, zapytam jeszcze tylko o to czy tylny spryskiwacz działa poprawnieTak totalnie na intuicję wymyśliłam tą zaślepkę. Czy jest to kwestia spryskiwacza - nie mam bladego pojęcia. Pewnie aby to sprawdzić, potrzebuję ponownie zdjąć ten badziewny czarny plastik... Szkoda, że nie pomyślałam wcześniej żeby tu napisać, bo ostatnio kolega zmieniał mi silniczek do tylnej wycieraczki, który całkiem padł i nie dało się nic z nim zrobić. Na szczęście udało mi się go kupić na allegro za połowę ceny oferowanej w sklepie.bodzio92 pisze:Ja bym Ci radził sprawdzić wężyk którędy idzie płyn do spryskiwacza... mi tam kolanko nie trzymalo które jest pod podsufitką i poprostu ciekło mi po bocznej tapicerce aż do bagażnika (z lewej strony). a tą dziurke też mam otwartą
Jeśli chodzi o lewą tylną lampę - jak można to sprawdzić?eFIeLiPeO pisze:sprawdz lepiej uszczelki lamp u mnie tamtedy walila woda
Pozdrawiam ciepło!
Martyna
Tak jak pisał kolega - lampa też może być przyczyną , bo uszczelki są tam takie piankowe - więc zrób tak jak opisał i zobaczysz czy przecieka .
Co do spryskiwacza - po prostu sprawdź czy psika na szybę.... jak nic nie leci - to albo wyskoczył wężyk - który jest kolejną wadą fabryczną Golferka - ten przy silniku od wycieraczki ... albo na łączeniu pod tapicerką .... tak jak to miało miejsce u mnie ....
Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów z autkiem i samej radości z jazdy ,,, Witam w grupie nową VW-Koleżankę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google