MK3 problemy po wymianie maglownicy

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
JaskoDZA
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: JaskoDZA » czw lip 04, 2013 19:27

Witajcie! W mk3 ciekła mi maglownica od dłuższego czasu i ostatnio zabrałem się za demontaż. Dzisiaj ją wyciągnełem i teraz zależy mi na szybkim kupnie drugiej bo auto jest potrzebne. Moja maglownica ma numery 1H1 422 061 - 0540082A 124 Kolega w wiosce ma maglownice na sprzedaż i myślałem że kupie od niego ale jego maglownica ma nr 1H1 422 055 4J01B2 też od mk3 tylko benzyniaka ABS czy mogę wstawić tą maglownice od niego? Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo musze złożyć auto do weekendu:)
Ostatnio zmieniony ndz lip 07, 2013 18:37 przez JaskoDZA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

MK3 Czy ta maglownica będzie pasować?

Post autor: Paweł Marek » pt lip 05, 2013 09:21

Szukajka działa :) viewtopic.php?t=1000" onclick="window.open(this.href);return false;, w sumie wystarczy spojrzeć na korpus - rurę magliwonicy, jeśli była gładka to taka ma być jesli była karbowanna - to ma być karbowana

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
JaskoDZA
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

MK3 Czy ta maglownica będzie pasować?

Post autor: JaskoDZA » ndz lip 07, 2013 18:34

Pasuje:) Wiesz może dlaczego po wymiane maglownicy oraz pompy kierownica chodzi ciężko lekko, ciezko lekko, ciezko lekko równych odstępach jak by coś ja blokowało czy może to być wina pompy? Maglownica wyjęta była ponoć ze sprawnego auta. Na mojej starej maglownicy(cieknącej) i pompie takiego czegoś nie było. Układ odpowietrzałem zalany płyn zielony, pasek nowy naciągniety mocno

Awatar użytkownika
Fafik258
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Fafik258 » ndz lip 07, 2013 21:58

Na bank magiel uszkodzony. A dokładnie najprawdopodobniej rozdzielacz

Awatar użytkownika
JaskoDZA
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: JaskoDZA » pn lip 08, 2013 20:45

Kurdee... wszystko na to wskazuje.. założyłem swoją pompe i to samo... I cała robota na darmo, wszystko musze robić od nowa... ehh :banghead:

Awatar użytkownika
Fafik258
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Fafik258 » pn lip 08, 2013 21:18

Zrób z dwóch magli jeden. Ze swojego przekładasz rozdzielacz do tego nie cieknącego i powinno banglać. Ale może być też tak, że powierzchnia wewnętrzna komory w której porusza się tłok (K) w lewo lub w prawo w zależności od tego do której komory podane jest ciśnienie przez rozdzielacz jest zużyta lub uszczelka na tłoku (M) jest zużyta i ciśnienie ucieka z komory do komory przez co wspomaganie również zanika.
Mały schemat żebyś wiedział co próbuje powiedzieć
Obrazek

Awatar użytkownika
JaskoDZA
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: JaskoDZA » pn lip 08, 2013 21:22

nie znam się na tym...:) Oddam tą maglownice koledze i musze szukać innej... Obym tym razem trafił na dobrą...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”