Witam.
Mam bore variant. Amorki springi i tuleje z tylu mam fabryczne. Gdy autko pojezdzi jest ok ale gdy postoi to strasznie skrzypi gdy zlapie je za reling i pobujam na boki. Skrzypienie pojawia sie tez przy mocnym hamowani gdzie rozbuja sie buda. Halas dochodzi z tylu auta. Moga to byc amory lub tuleje
Jak to zdiagnozowac?
jak okreslic czy tuleje czy amory do wymiany
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pod auto i posłuchać, podczas gdyJacekB pisze:Jak to zdiagnozowac?
JacekB pisze:gdy zlapie je za reling i pobujam na boki
Amory raczej nie. Obstawiam gniazdo spręzyny. Pewnie nazbierało sie tam brudu i teraz skrzypią.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Piankowe odboje do wymiany , miałem tak w II , pianka juz nie była 1 młodości i pod obciążeniem skrzypiały
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprawdź czy nie skrzypi tylko na zaciągniętym ręcznym tak jest u mnie przez skrzypiące klocki - na codzień tego nie słychać, ale jak się pobuja na ręcznym to odrazu się odzywa
-
- Ma gadane
przyłacze się do temu nowego nie bedę zakładał, dziś jak pobujałem golfikiem (mk4) to usłyszałem jakis piski z tyłu. ręczny nie był zaciągnięty, na zaciagniętym piszczy nie miłosiernie nawet przy wsiadaniu do auta piszczy a nie waże dużo jak cos ;p i jeszcze jedno zauważyłem że jak skręcam w lewo i tak ostry zakręt i spora prękosć to też jest takie sprzypnięcie. co może byc ???