Coś stuka w prawym kole????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam użytkowników.
Może od razu przejdę do pytania a właściwie problemu od pewnego czasu słyszę w prawym przednim kole jakieś dziwne stuki nasila się to podczas dodawania gazu jestem od niedawna użytkownikiem mojego VW ale bardzo mnie niepokoi ten odgłos czyżby to był przegub albo co gorsza półoś napiszcie proszę czy mieliście podobne objawy w waszych VW
Może od razu przejdę do pytania a właściwie problemu od pewnego czasu słyszę w prawym przednim kole jakieś dziwne stuki nasila się to podczas dodawania gazu jestem od niedawna użytkownikiem mojego VW ale bardzo mnie niepokoi ten odgłos czyżby to był przegub albo co gorsza półoś napiszcie proszę czy mieliście podobne objawy w waszych VW
- wariat12233
- Ma gadane
-
- VW Baron
- Kontakt:
podnieś przód auta... poruszaj kołem czy są jakieś luzy..
poruszaj też półosią na kanale. U mnie nawet zużyte klocki hamulcowe jakoś tam stukały i hałasowały. Trzeba po kolei sprawdzać co i jak.
poruszaj też półosią na kanale. U mnie nawet zużyte klocki hamulcowe jakoś tam stukały i hałasowały. Trzeba po kolei sprawdzać co i jak.
- laputamadre
- Mały gagatek
Witam, czy delikatny luz w poziome w prawym kole ( jak za nie złapię) oznacza zużytą końcówkę drążka kierowniczego?
VAG COM, VAG COMANDER
- wariat12233
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
- wariat12233
- Ma gadane
przegub sprawdzisz poprzez ruszanie przód tył na pełnym skręcie kół, jak będzie chrobotać to masz go do wymiany
-
- VW Baron
- Kontakt:
rutkowski75, oprócz tego co napisał kolega wyżej złap po prostu za półoś i poruszaj nią góra dół.. nie powinno być żadnych luzów.
-
- Nowicjusz
Dzięki za radę sprawdzę to i odpiszę czy pomogło
Jest jeszcze jeden szkopuł te dziwne stuki słychać tylko przy wyprostowanych kołach jak tylko ruszę kierownicą zaraz wszystko się uspokaja to bardzo dziwne w sobotę (9.paźdz) jadę do \najomego na kanał i będziemy wszystko sprawdzać
Jest jeszcze jeden szkopuł te dziwne stuki słychać tylko przy wyprostowanych kołach jak tylko ruszę kierownicą zaraz wszystko się uspokaja to bardzo dziwne w sobotę (9.paźdz) jadę do \najomego na kanał i będziemy wszystko sprawdzać