Koło Zębate Wału Korbowego GOLF III 1.8 nie daje się odkręci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michal1188
- Nowicjusz
Słuchajcie Koledzy Dręczy mnie problem z niemiżliwością odkręcenia koła zębatego w moim Golfie mk3 1.8
Przed chwilą ukręciłem kolejną przedłużkę a śruba ani drgnie, muszę je odkręcić bo wymieniam rozrząd a te małe na imbus dwie poszły a dwie no jak wiadomo z imbusowymi śrubami a w jednej dodatkowo pękł klucz... dodam również że podobno rozrząd był w nim wymieniany ostatnim razem w 2003r w niemczech w serwisie ale patrząc na markę paska który jest teraz, raczej nie chce mi się w to wierzyć...
POMOCY!!
Przed chwilą ukręciłem kolejną przedłużkę a śruba ani drgnie, muszę je odkręcić bo wymieniam rozrząd a te małe na imbus dwie poszły a dwie no jak wiadomo z imbusowymi śrubami a w jednej dodatkowo pękł klucz... dodam również że podobno rozrząd był w nim wymieniany ostatnim razem w 2003r w niemczech w serwisie ale patrząc na markę paska który jest teraz, raczej nie chce mi się w to wierzyć...
POMOCY!!
Rura, Kita, Ogień, Dym i czarne chmury, CB-radio i do przodu!!
Kiedyś miałem taki problem w pasku 1,8, niestety śruba tak zaciągnęła że złamałem 3 nasadki i ani drgnie.
Podgrzałem lekko palnikiem, postukałem mocniej młotkiem, dobry klucz , długa rura i jechana z koksem.
Chyba że masz dostęp do klucz pneumatycznego.
Podgrzałem lekko palnikiem, postukałem mocniej młotkiem, dobry klucz , długa rura i jechana z koksem.
Chyba że masz dostęp do klucz pneumatycznego.
Porządna nasadna, dobrze zblokowany wał, konkretna przedłużka i musi puścić.
Ja bym w ogóle tego nie ruszał a skupił się na odkręceniem imbusów.
Tylko weź porządne bity a nie marketówki.
Po odkręceniu kółka zębatego powinieneś dobrze to dokręcić z nową śrubą i klejem.
Ja bym w ogóle tego nie ruszał a skupił się na odkręceniem imbusów.
Tylko weź porządne bity a nie marketówki.
Po odkręceniu kółka zębatego powinieneś dobrze to dokręcić z nową śrubą i klejem.
- Michal1188
- Nowicjusz
Klucz mam tylko sprężarkę ch.. strzelił :/
- Michal1188
- Nowicjusz
:/ będę musiał coś wycudować z tymi imbusami bo sam już wątpię w odkręcenie tej śruby, tylko muszę gdzieś skombinować kawałek spawarki bo bez dospawania klucza do tych imbusów ani rusz :/
- Michal1188
- Nowicjusz
Problem rozwiązany, co prawda już spory czas temu ale wystarczyło uspawać odpowiedni klucz żeby dobrze załapać tą dużą śrubę. Przy okazji wrzucę zdięcie tego cuda pomysłowości
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
to już w garażu przecinaka jakiegoś małego brak żeby imbusa odkręcić zemkniętego?
Michal1188, tą śrubę wymienia się po odkręceniu. Kupo nową w VW. Kosztuje niewiele.
- Michal1188
- Nowicjusz
Ja się już dawno z tym rozrządem koledzy uporałem, a co do śruby dałem nową bodajże 23zł zapłaciłem i wszystkie te imbusowe też nowe dałem