Wymiana paska rorządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Witam. Przeszukałem troche forum i nie znalazłem dobrej informacji na temat wymiany paska rozrządu. Prosiłbym o jakąś porade dla zielonych, aby ktoś opisał krok po kroku jak zdemontować pasek w silniku ABU i jak go z powrotem założyć. Doczytałem, że rolę napinacza pełni pompa wody. Pozdrawiam, JakPodglosnisz.
Wymiana paska rorządu
Masz tu http://www.jacekp.bpl.vectranet.pl/polo ... zrzad.html" onclick="window.open(this.href);return false; to jest bliźniaczy silnik, wszystko podobnie, resztę znajdziesz szukając na forum
Re: Wymiana paska rorządu
Ogólnie jak tego nie robiłeś to nie polecam się brać za to. Wymieniałem raz ze znajomym i dziękuję. Lepiej dać kilkadziesiąt złotych zarobić mechanikowi. Co do sprawdzonych markowych pasków to mogę polecić rozrząd volkswagen. Wymieniam je od lat i wszystko ok.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymiana paska rorządu
dydek3, odsyłanie do mechanika pytających jeśli chodzi o taką jednak prostą naprawę zaprzeczałoby celowości istnienia forum jak to. Daj sobie spokój.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Nie rozumiem tylko jak ustawić te znaczki na kołach od paska. Ktoś pisał, że jednym można obracać, a jednego nie wolno ruszać. Prosiłbym o wytłumaczenie jak ustawić te koła pasowe.
Wymiana paska rorządu
JakPodglosnisz,
Oddaj autko do mechanika, zadajesz naprawdę takie pytania że szok.
Oddaj autko do mechanika, zadajesz naprawdę takie pytania że szok.
Masz w foto poradzie i rysunek schematyczny z sam naprawiam, masz też zdjęcie podglądowe od samego autora manuala.JakPodglosnisz pisze:Nie rozumiem tylko jak ustawić te znaczki na kołach od paska
Głupoty, kołami można obracać i tym od wałka, oraz wałem. Ale nie pełne obroty, bo w końcu zawory dotkną tloka.JakPodglosnisz pisze:Ktoś pisał, że jednym można obracać, a jednego nie wolno ruszać.
Tego nikt Ci nie wytłumaczy. Skoro nie potrafisz odczytać z rysunków i ze zdjęćJakPodglosnisz pisze:Prosiłbym o wytłumaczenie jak ustawić te koła pasowe.
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Doskonale wiem jak mają być ustawione koła pasowe, natomiast nie wiem w jaki sposób je ustawić, tzn. obracać ręcznie kołem pasowym czy wrzucić bieg i kręcić kołem samochodu?
Wymiana paska rorządu
Wykręć świece będzie ci lżej kręcić,a kręć za koło pasowe wału korbowego kluczem, bez świec dasz radę nawet ręką.
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Kołem pasowym wału korbowego można kręcić jak chcę bez brania pod uwagę górnego koła pasowego?
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Dzięki za pomoc. Rozumiem, że pisząc- ustaw góre na OT tzn. górne koło ustawić na znaku, tak?
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Wymiana paska rorządu
Mówiłem wcześniej, że jeżeli chodzi o wymianę rozrządu to jestem zielony. Wiem tyle, że dolne koło pasowe odpowiada wałowi korbowemu, a górne koło pasowe odpowiada zaworom.