jak sciągną głowice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak sciągną głowice
Witam mam takie pytanie jak sciągnąc głowice oraz jak wykrecic kolektor wydechowy?? Silnik 1.8 (90ps) ABS i jeszcze czy to ze auto kopci mi jak głupie na biało to jest wina uszkodzonej uszczelki pod głowica proszę o pomoc
Re: jak sciągną głowice
mim zdaniem to jest wina wody w ukladzie wydechowym a nie uszczelki pod glowica.. a jak patrzyles to paci sie z pod glowicy? jesli nie to moze niewarto tego ruszac..Sylwek18 pisze:i jeszcze czy to ze auto kopci mi jak głupie na biało to jest wina uszkodzonej uszczelki pod głowica proszę o pomoc
a zeby zciagnac glowice to maz troche do roboty.. najlepiej sobie sciagnij kasiazke sam naprawiam przeczytaj i juz bd wiedzial tak masz krok po kroku opisane tak bd najszybciej a troche przy tym roboty jest muszisz pamietac ze musisz rozpiac rozrzad i go potem dobrze spiac zeby to jeszcze odpalilo. i pamietac o kolejnosci odkrecania srob glowicy a potem odpowiednie jej dokrecenie i jeszcze pare drobiazgow
jak sciągną głowice
Moze i ak ale chodzi tez o to ze jak na gazie to mi zaraz parownik zamarza i mam takie wrazenie ze jakby troche sie lało z pod głowicy i zastanawia mnie jesdno za co mi sie gotuje
jak sciągną głowice
A i czy to jest normalne ze na korku od wlewu oleju mam biała maz a reszte oleju jest czysta?? i za co jak puszcze ogrzewanie to czuc jest płyn chłodniczy w srodku oraz pojawia sie para?? Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw gru 30, 2010 17:53 przez Sylwek18, łącznie zmieniany 1 raz.
jak sciągną głowice
woda w ukladzie wydechowym przy gazie no normalna sprawa.. dlatego tez duzo bialego dymu.. moze cos z odma?
jak sciągną głowice
a lyn jest garacy czy zimny? bo jesli zimny to Ci kolego termostat nie otwiera i dlatego go wywala mialem tak kiedys w jednym aucie
jak sciągną głowice
płyn jest goracy a termostat byl zmieniany 2 razy i caly czas jest to samo ale zatanaiwa mnie jedno za co tak kopci bo jak sie za nim stanie to nic nie widac a nie wieze w to zeby z powodu wody w wydechu byla az taka para
jak sciągną głowice
no tez mi sie tak wydaje tylko zaztanawia mnie jedno bo tam sa jakies sruby cos na styl torx tylko jaki rozmiar ego jest??
jak sciągną głowice
jak masz kompet torxow to napewno ktorys podjedzie ale tak bardziej powaznie jak niemasz pzadnego kompletu kluczy klucza dynanometrycznego i pojecia o rospinaniu i zpinaniu rozrzadu to sie niezabierazj za to sam a przynajmniej to przemysl 2 razy zeby nie przecenic swoich sil nad mozliwosci.. bo troche roboty z tym jest i pamietaj zeby dobrac odpowidnia uszczelke jak juz Ci spalnuja glowice a najlepiej dac do takiej firmy ktora ci odrazy podbierze odpowiednia uszczelke..