Przy otwieraniu auta pilotem zaczyna wyć alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Nie wiem co się dzieje przed chwilą przyjechałem z dalszej trasy chciałem zamknąć auto pilotem i włącza się alarm, kluczykiem jak zamykałem również, więc zamknąłem ręcznie każde drzwi dzyndzla wcisnąłem a bagażnik kluczykiem jakoś się udało. Otwiera się pilotem normalnie przy otwarciu nie ma takich problemów, ktoś z was miał moze podobny problem? jak temu zaradzić? nigdy czegoś podobnego nie miałem. Jestem akurat na wyjeździe i nie na rękę mi tera auto do mechanika oddawać.
Nie wiem co się dzieje przed chwilą przyjechałem z dalszej trasy chciałem zamknąć auto pilotem i włącza się alarm, kluczykiem jak zamykałem również, więc zamknąłem ręcznie każde drzwi dzyndzla wcisnąłem a bagażnik kluczykiem jakoś się udało. Otwiera się pilotem normalnie przy otwarciu nie ma takich problemów, ktoś z was miał moze podobny problem? jak temu zaradzić? nigdy czegoś podobnego nie miałem. Jestem akurat na wyjeździe i nie na rękę mi tera auto do mechanika oddawać.
Re: Przy otwieraniu auta pilotem zaczyna wyć alarm
Tak od razu jak pilotem chcę zamknąć, jak kluczykiem centralny tez chce zamknąc również się zalącza jak tylko zamknie go
dziś zauważyłem, że czasami również załącza się po chwili raz od razu raz po chwili
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Najprościej to byłoby podpiąć kompa i sprawdzić przez co ten alarm jest uruchamiany. Zakładam, że takiej opcji nie masz...
możesz sprawdzić czy kiedy alarm się włącza zapala się oświetlenie w podsufitce lub w bagażniku (musiałbyś wyciągnąć półkę) - chociaż to ostatnie nie daje 100% pewności nawet jeśli przyczyną jest zamek w klapie...oświetlenie i alarm mają osobne styki.
możesz sprawdzić czy kiedy alarm się włącza zapala się oświetlenie w podsufitce lub w bagażniku (musiałbyś wyciągnąć półkę) - chociaż to ostatnie nie daje 100% pewności nawet jeśli przyczyną jest zamek w klapie...oświetlenie i alarm mają osobne styki.
Owszem nie mam takiej możliwości, zastanawia mnie to co mówisz, bo jeżeli chodzi o oświetlenie to z nim też mam. niekiedy problem ale nie wiązałem tych rzeczy, czasami oświetlenie w podsufitce nie działa mi od razu tylko po jakimś czasie a jak je zapalam i nie działa to świeci mi się że klapa od bagażnika jest otwarta, ale jakoś wcześniej tego nie wałkowałem, bo niekiedy działa normalnie, to samo z oświetleniem w bagażniku.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ten konkretnie przypadek nie ma nic wspólnego z alarmem - tu problem leży w module komfortu