Miga kontrolka świec żarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Panowie posiadam GOlfa IV 1.9 TDI 110km 1999r
Od kilku miesięcy borykam się z problemem migającej kontrolki świec żarowych Zaczyna migać jakieś 10-20s po uruchomieniu silnika)
Kilka tygodni temu kontrolka zapalała się sporadycznie, w ostatnich dniach zapala się znacznie częściej.
Po podłączeniu komputera pokazuje błąd:
16955 – Break Switch (F): Implausible Signal
P0571 – 00
Sprawdziłem już czujnik przy pedale hamulca (wyciągnąłem go, rozebrałem i wyczyściłem)
Sprawdziłem światła (żarówki wymieniłem od stopu)
Bezpiecznik oki
I dalej to samo
Panowie moglibyście mi coś jeszcze doradzić ?
Co może być problemem ?
Panowie posiadam GOlfa IV 1.9 TDI 110km 1999r
Od kilku miesięcy borykam się z problemem migającej kontrolki świec żarowych Zaczyna migać jakieś 10-20s po uruchomieniu silnika)
Kilka tygodni temu kontrolka zapalała się sporadycznie, w ostatnich dniach zapala się znacznie częściej.
Po podłączeniu komputera pokazuje błąd:
16955 – Break Switch (F): Implausible Signal
P0571 – 00
Sprawdziłem już czujnik przy pedale hamulca (wyciągnąłem go, rozebrałem i wyczyściłem)
Sprawdziłem światła (żarówki wymieniłem od stopu)
Bezpiecznik oki
I dalej to samo
Panowie moglibyście mi coś jeszcze doradzić ?
Co może być problemem ?
Re: Miga kontrolka świec żarowych
Ten czujnik ma dwa obwody. Mimo, że światła działają, to czujnik może być uszkodzony.
Sprawdź blok pomiarowy 006 lub 022.
Sprawdź blok pomiarowy 006 lub 022.
czyszczenie czujnika nie pomoże - podmień
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Miga kontrolka świec żarowych
Te dwa bloki pomiarowe 006 i 022 sprawdzić w 08-Meas. Blocks ?
Dwa obwody ?
Po rozebraniu czujnika na moje oko jest to zwykły stycznik z dwoma kabelkami (wyczyściłem styki i czujnik raczej na 99% działa poprawnie) ale poszukam podobnego dla pewności, chociaż wątpię żeby to było to.
Dwa obwody ?
Po rozebraniu czujnika na moje oko jest to zwykły stycznik z dwoma kabelkami (wyczyściłem styki i czujnik raczej na 99% działa poprawnie) ale poszukam podobnego dla pewności, chociaż wątpię żeby to było to.
To napewno był od Hamulca i to jest stary typ ma tlyko 2 piny. Dlateg uważam że wymiana tego czujnika jest zbędna bo w nim na 99% wszystko działa dobrze.
Myśle że przyczyna leży gdzie indziej.
Myśle że przyczyna leży gdzie indziej.
Dokładnie nie pamiętam ale chyba czarny i biały, po pracy sprawdzę dokładnie
I jak problem ?? Ja miałem to samo. Okazało się, że przepaliły mi się obydwie żarówki ze świateł stop i wywalało taki błąd
MK IV AJM
-
- Ma gadane