Za duże napięcie akumulatora w spoczynku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie pacjent to VW bora 1.9 tdi z akumulatorem centra Futura kupiony 5 lat temu
Problem jest taki, że mailem zamontowane same światła do jazdy dziennej led i w tygodniu byłem u elektronika z modułem z aledrogo, który miał załączać te światła dopiero po zapaleniu auta (wcześniej na zapłonie startowały) po podłączeniu wszystkiego okazało się że dalej zapalają się na zapłonie, meches powiedział że to wina tego, że akumulator ma za duże napięcie nawet przy zgaszonym aucie.
Ma ktoś pomysł jak to ugryźć?
Problem jest taki, że mailem zamontowane same światła do jazdy dziennej led i w tygodniu byłem u elektronika z modułem z aledrogo, który miał załączać te światła dopiero po zapaleniu auta (wcześniej na zapłonie startowały) po podłączeniu wszystkiego okazało się że dalej zapalają się na zapłonie, meches powiedział że to wina tego, że akumulator ma za duże napięcie nawet przy zgaszonym aucie.
Ma ktoś pomysł jak to ugryźć?
-
- VWGolf.pl Killer
A jakie ma?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
co znaczy chyba?światła powinny zaświecić się przy 13,4...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem byloby podlaczenie sie pod kabelek z altka ktory idzie do kontrolki ladowania.
Re: Za duże napięcie akumulatora w spoczynku
Powiedział, że pokazuje 13 ale czy było to równe 13 czy więcej czy mniej to nie wiem, w każdym razie zapalają się od razu na zapłonie :/
-
- Gadatliwa bestia
Aku bedzie mial zaraz po jezdzie ponad 13V i to jest raczej normalne- u mnie modul automatu swiatel w takiej sytuacji tez od razu wlacza swiatla.Jednak po nocy napiecie spoczynkowe jest 12,5 V i wsio dziala dopiero jak ladowanie wstanie.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Re: Za duże napięcie akumulatora w spoczynku
Właśnie narazie nie mam tego jak sprawdzić bo się miernik zepsuł