Jak zamknąć drzwi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zamknąć drzwi?
Dobry wieczór,
Trzy tygodnie temu kupiłem pierwszy samochód Golf IV i zauważyłem, że gdy odpalę silnik to nie mogę na kluczyku zamknąć drzwi. Jak podejdzie chuligan to mogę wyjąć klucze i zamknąć, ale wtedy nie odjadę bo jak odpalę silnik to się alarm włączy. Proszę o poradę czy jest taka możliwość, na drzwiach nie widzę żadnego przycisku centralnego zamykania
Trzy tygodnie temu kupiłem pierwszy samochód Golf IV i zauważyłem, że gdy odpalę silnik to nie mogę na kluczyku zamknąć drzwi. Jak podejdzie chuligan to mogę wyjąć klucze i zamknąć, ale wtedy nie odjadę bo jak odpalę silnik to się alarm włączy. Proszę o poradę czy jest taka możliwość, na drzwiach nie widzę żadnego przycisku centralnego zamykania
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jak zamknąć drzwi?
nie wiem czy dobrze Cię rozumiem...
zakładam że centralny fabryczny...z tego co piszesz chyba jest pilot...
...nie ma elektrycznych szyb (fabrycznych) i luster
- wciśnij rygielek wystający z tapicerki
zakładam że centralny fabryczny...z tego co piszesz chyba jest pilot...
...nie ma elektrycznych szyb (fabrycznych) i luster
- wciśnij rygielek wystający z tapicerki
-
- VWGolf.pl Killer
Jak zamknąć drzwi?
nie idzie tak zrobić tylko przyciskiem nad przyciskami od szyb lub wcisnąć wystający rygiel palcem chyba że jest opcja ustawienia tak w centralce że jak ruszysz to się automatycznie zamkną ale tego nie wiem
Jak zamknąć drzwi?
Qto dokładnie jak napisałeś. Próbowałem, ale rygiel stawiał lekki opór to nie chciałem na siłę bo pomyślałem, że może w centralnym nie wolno ręcznie i zepsuje mechanizm, ale widocznie trzeba. Dzięki wszystkim
-
- Nowicjusz
Jak zamknąć drzwi?
Witam
Jestem tu nowy i od. Niedawna posiadam golfa 4.
Mam problem z zamykaniem dzrzwi. Na poczatku nie otwieraly sie ani nie zamykaly od strony kierowcy i kluczyk sie przekrecal w kolo. Zamykanie i otwieranie dzialalo tylko od strony pasazera. Dodatkowo przy otwartych dzrzwiach centralny dwirowal i otwieral zamykal sam dzrzwi chyba ze wcisnelem rygielek od strony kierowcy to ustawalo. Kupilem nowa wkladke do zamka i wczoraj wymienilem. Drzwibsie otwieraja i zamykaja lecz tylko od kierowcy... Zeby zamknac od pasazera to musze przejsc na druga strone.. A dodam ze od strony pasazera dalej da rady zamknac i otworzyc obie strony drzwi. Zly wklad kupilem? Czy moze cos z elektryka? Dodam ze centralny po wymianie wkladki juz sam nie swiruje.
Jestem tu nowy i od. Niedawna posiadam golfa 4.
Mam problem z zamykaniem dzrzwi. Na poczatku nie otwieraly sie ani nie zamykaly od strony kierowcy i kluczyk sie przekrecal w kolo. Zamykanie i otwieranie dzialalo tylko od strony pasazera. Dodatkowo przy otwartych dzrzwiach centralny dwirowal i otwieral zamykal sam dzrzwi chyba ze wcisnelem rygielek od strony kierowcy to ustawalo. Kupilem nowa wkladke do zamka i wczoraj wymienilem. Drzwibsie otwieraja i zamykaja lecz tylko od kierowcy... Zeby zamknac od pasazera to musze przejsc na druga strone.. A dodam ze od strony pasazera dalej da rady zamknac i otworzyc obie strony drzwi. Zly wklad kupilem? Czy moze cos z elektryka? Dodam ze centralny po wymianie wkladki juz sam nie swiruje.
-
- Nowicjusz
Re: Jak zamknąć drzwi?
Ale ze u mnie czy u kolegi wyzej?Qto pisze:Uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy
-
- Nowicjusz
Jak zamknąć drzwi?
Jeszcze tak zapytam, zamek da rady odratowac czy to zalezy co padlo? Dzis bede walczyl z tym.wystarczy tylko tymi torcami rozkrecic i go wyjac?