Centralny + kierunki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- WZU Green Madison
Centralny + kierunki
Witam. Mam problem z centralnym zamkiem uniwersalnym w moim golfie 2, jest dobrze podłączony i wszystko działa ale chcę podłączyć pod niego kierunkowskazy i gdy podłącze dwa kable brązowy i biały które wychodzą z sterownika centralki po kabel czarno-zielony i czarno-biały z kierunków przednich to centralka wariuje i sama otwiera się i zamyka do czasu aż odłącze kable. Czy wpinam się w złe kable? Do kierunków na stałe jest minus . Czy muszę to połączyć przez przekaźniki? Proszę o pomoc, jakiś schemat lub podpowiedź jak podłączyć kierunki pod centralny zamek. Sorry jeśli był już taki tamat ale szukałem i nie mogłem znaleźć z takim problemem.
-
- VWGolf.pl Killer
Centralny + kierunki
nie ma takiej możliwości ,te dw przewody z centralki(biały/brązowy) są przewodami sterującymi podłączasz pod nie przewody sterujące z alarmu,sterowanie odbywa się minusem
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Centralny + kierunki
Chyba podłączasz kierunkowskazy pod nie te przewody. Tak jak pisze bioly05011, te przewody to sterowanie otwieraniem/ zamykaniem a nie kierunkowskazy. Lepiej sprawdź jeszcze raz schemat.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- WZU Green Madison
Centralny + kierunki
Centralka jest podłączona zgodnie z instrukcją wszystkie przewody są zakończone konektorami a te dwa brązowy i biały nie. W instrukcji są podpisane te dwa kable Manual Switch & Remote control system.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Centralny + kierunki
i co to ma wspólnego z kierunkowskazami ?marcin1992_3b pisze:Manual Switch & Remote control system.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Centralny + kierunki
Raczej szukaj "turn signal" bo to co napisałeś jest manualne sterowanie zamkiem. Jakie masz jeszcze wyjścia z tej centralki? A może ona nie ma takiej opcji pod kierunkowskazy.
Pierwsza PNka na BLOSie?
-
- VWGolf.pl Killer
Centralny + kierunki
tam nie ma wjęcej wyjśc tylko te dwa sterujące ,to jest zwykły sterownik z siłownikami master i slave ,wszystkie wychodzącze kable nie licząc tych dwóch sterujących idą do siłowników,dodatkowo o takiej opcji jak sygnalizacja kierunkami podczas ON/OFF musi zapomnieć chyba że kupi sobie nowy sterownik z pilotami
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- WZU Green Madison
Centralny + kierunki
Ok. Dzięki za odpowiedzi. Zmienię sterownik na taki z wyjściem na kierunki . Proszę o zamknięcie tematu.
-
- VWGolf.pl Killer
Centralny + kierunki
dodatkowo syrena i blokada