Ponieważ mój stary temat został zamknięty zanim rozwiązałem swój problem piszę nowy.
Problem polega na tym, że w golfie nie ma oświetlenia po otwarciu drzwi. Jest natomiast cykanie z pod kierownicy i przygasanie w rytm tego cykania światełek w drzwiach.
Cykanie ustępuje po włączeniu zapłonu, ale światło na podsufitce przy otwartych drzwiach nadal nie działa(pozycja przęłącznika po otwarciu). Oczywiście w bagażniku światełko nie pali się wcale.
Buzzer nie działa ale tutaj uszkodzony jest on sam, bo sprawdziłem to vagiem. Jedyny błąd jaki wyskakuje w vagu odnośnie modułu komfortu to błąd nr 00946 - Interior Light (W) 28-00 - Short to B+ - kompletnie nie wiem jak interpretować ten błąd. Jak ktoś może coś doradzić jaka może być przyczyna tego błędu to proszę o info.
Żadnych innych błędów nie ma związanych z drzwiami i oświetleniem. Czy z vaga mogę w ogóle sprawdzić jakoś drzwi pojedyńczo czy raczej nie da rady, bo niby są tam zakładki:
42.DOOR ELEC.DRIVER
52.DOOR ELEC,PASS.
62.DOOR, REAR LEFT
72.DOOR, REAR RIGHT
ale nie mogę się z nimi połączyć, a przecież nie możliwe żeby padły wszystkie zamki. Poza tym wszystko działa, centralny, szyby, kopertówki w drzwiach, alarm itd.
Ostatnio byłem u elektryka z jednym z zamków, bo zamykał się dopiero za 3 razem, okazało się że pękła sprężynka którą wymienił i centralny śmiga jak dawniej.
Elektryk zaglądał też do zamka kierowcy i poprawiał luty chociaż jak widać nic to nie dało.
Pytanie jest czy może to być wina modułu komfortu tzn. tego przekaźnika NEC?
Jak w ogóle zdjąć te plastiki pod kierownicą? Wystarczy te śrubki 2/3 odkręcić czy jak?

Z góry dziękuję za pomoc i proszę o nie zamykanie tematu zanim problem nie zostanie rozwiązany...
Pozdrawiam,
Marek