Regulacja świateł mijania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Kupiłem sobie takie lampy http://moto.allegro.pl/vw-golf-iii-3-la ... 86170.html" onclick="window.open(this.href);return false; , lecz soczewki mi świecą trochę za nisko , trzeba je ustawić ale nie wiem jak . Doszedłem jak się ustawia długie ale nie wiem gdzie te mijania wie ktoś może jak przy takich lampach to się odbywa??
Kupiłem sobie takie lampy http://moto.allegro.pl/vw-golf-iii-3-la ... 86170.html" onclick="window.open(this.href);return false; , lecz soczewki mi świecą trochę za nisko , trzeba je ustawić ale nie wiem jak . Doszedłem jak się ustawia długie ale nie wiem gdzie te mijania wie ktoś może jak przy takich lampach to się odbywa??
Najlepiej odbywa się to na stacji diagnostycznej, koszt- 10-20 PLN
pozdrawiam.
pozdrawiam.
MK3 ADZ->AGU
A ja podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego z moim pytankiem, które de facto mieści się w kwestii regulacji. Dużo jest grzebania się z montażem elektrycznej regulacji wysokości świecenia reflektorów?
W reflektorze który masz masz na górze dwie śruby do regulacji - jedna na krzyżaka, druga na klucz. Musisz obiema manewrować. Jak masz elektryczne sterowanie światłami, ustawiasz je na połowę, potem regulujesz światła i od tego momentu masz pełną regulację.
Ja światła ustawiam sam, zawsze aby świeciły równolegle do podłoża.
Ja światła ustawiam sam, zawsze aby świeciły równolegle do podłoża.
A nie mają świecić równolegle z tego co mi wiadomo.. (1,2%?)
o montażu regulacji już było na forum.
o montażu regulacji już było na forum.
MK3 ADZ->AGU
Tak, nie mają świecić równolegle, zazwyczaj jest zależnie od auta od 1 do 2 % w dół. Reflektory reguluję bez obciążenia, więc samo wsiadanie powoduje już obniżenie. Światła reguluję sam, tym bardziej że wystarczy załadować bagażnik, wówczas już mamy podniesione światła, wtedy regulujemy je pokrętłem w aucie, wypakujemy bagażnik, światła znów regulujemy, i już widzę jak trafiamy w idealne wymogi ustawienia świateł
-
- Nowicjusz
Ok zrobiłem ustawiłem je poprawnie dzięki wielkie
A jeszcze jeden mam problem mianowicie wiecie może jak podłączyć ringi w tych lampach ?? tam mam podejrzę kilka kabelków czarnych i czerwonych ale nie wiem pod co je podłączyć . Jakieś wskazówki ??
A jeszcze jeden mam problem mianowicie wiecie może jak podłączyć ringi w tych lampach ?? tam mam podejrzę kilka kabelków czarnych i czerwonych ale nie wiem pod co je podłączyć . Jakieś wskazówki ??
Jak nie masz pojęcia o tak prostej sprawie, to bez obrazy, ale lepiej idź z kimś kto ma o tym pojęcie - zwarcie w aucie może spowodować masę problemów. Przewody podłącza się pod postojówki z zachowaniem polaryzacji.