Problem z elektryka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kuzynTychy
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z elektryka

Post autor: kuzynTychy » ndz mar 11, 2012 09:34

Witam, wiem,ze ten temat pewnie nie raz byl poruszany lecz nie umiem nic znalesc na ten temat dlatego sprawa wyglada tak : mam problem z elektryka w mooim golfie 3 a mianowicie, gdy slucham radia jest takie "cykanie" w glosnikach, te cykanie narasta gdy jade szybciej gdy stoje w miejscu jest ok nie ma tego spiecia, sprawdzalem juz mase itp. i nie mam pomyslu co to moze byc, moze ktos mial juz podobny problem i mzoe pomoc ? a drugie pytanie to czy jak wymienilem oryginalne radio na powiedzmy clariona, mozna wyciagnac oryginalna tube oraz eguraizel noki ? bo ostatnio gdy chcialem wyciagnac tube oryginalna to glosniki w ogole nie graly, radio sie wlaczalo ale jak by sygnal nie szedl.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Problem z elektryka

Post autor: Haki » ndz mar 11, 2012 11:37

Zdemontować możesz , ale wtedy musisz instalację z tego Clariona sobie prowadzić do głośników , bo w ORI to jeden system i jest ze sobą powiązany,

Co do cykania , to występuje ono na Twoim - ORI radiu czy na czymś innym ?
Możesz podmienić radio na podobne z VW , lub sprawdzić czy przypadkiem nie masz gdzieś przebicia na kablach WN , lub aparacie zapłonowym ... miałem już taki przypadek , że wadliwa instalacja zapłonowa w aucie robiła takie akcje , jak trzaski , albo rytmiczne stukanie podczas słuchania audycji .

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

kuzynTychy
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Problem z elektryka

Post autor: kuzynTychy » ndz mar 11, 2012 12:08

wlasnie ten problem,ze wystepuje jak i na ORi tak i na clarionie.
Chcialem juz oddac do elektryka aby zlokalizowal mi usterke ale pewnie taki zabieg bedzie troche kosztowal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”