1.6 AEA Raz kręci lekko raz ciężko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Chciałbym się was poradzić w pewnej kwestii. Otóż rozrusznik w moim golfie raz kręci lekko a czasem jakby akumulator nie dawał należycie dużo prądu.
Wyjąłem rozrusznik zawiozłem do elektryka nowe tulejki, szczotki itp. Wymieniłem dodatkowo tą tulejkę przy kole zamachowym. Po tych zabiegach rozrusznik zaczął chodzić bardzo lekko. Jednak czasem zdarza mu się kręcić jakby mu brakowało prądu. Nie ma reguły czasem jak zimny czasem rozgrzany. Pojechałem sprawdzić akumulator wyszło, że ok. Alternator ładuje jakieś 14.2 V. Przy kręceniu kontrolki nie gasną. Z popychu odpala na metrze.
Proszę o pomoc.
Nie chcę, żebyście to źle odebrali. Nie mniej jednak temu kto rozwiąże mój problem w ramach podziękowania wysyłam pocztą piwko.
Z góry dzięki
Chciałbym się was poradzić w pewnej kwestii. Otóż rozrusznik w moim golfie raz kręci lekko a czasem jakby akumulator nie dawał należycie dużo prądu.
Wyjąłem rozrusznik zawiozłem do elektryka nowe tulejki, szczotki itp. Wymieniłem dodatkowo tą tulejkę przy kole zamachowym. Po tych zabiegach rozrusznik zaczął chodzić bardzo lekko. Jednak czasem zdarza mu się kręcić jakby mu brakowało prądu. Nie ma reguły czasem jak zimny czasem rozgrzany. Pojechałem sprawdzić akumulator wyszło, że ok. Alternator ładuje jakieś 14.2 V. Przy kręceniu kontrolki nie gasną. Z popychu odpala na metrze.
Proszę o pomoc.
Nie chcę, żebyście to źle odebrali. Nie mniej jednak temu kto rozwiąże mój problem w ramach podziękowania wysyłam pocztą piwko.
Z góry dzięki
haha motywacja dobra ! ja tak miałem ale okazało się że akumulator juz błagał o wymiane i wszystko teraz gra. Może gdzieś kable przetarte? stacyjka pierdzieli ?
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
chyba nie ten dział przenoszę...
Ja miałem podobnie w busie jak aku miał zwarcie...odpalam auto które stoi 5dni i pali na dotyk, jadę 5km i ledwo kręci.
Obadaj kable przy aku, przy rozruszniku... może zamień się z kimś na akusie na jakiś czas
Ja miałem podobnie w busie jak aku miał zwarcie...odpalam auto które stoi 5dni i pali na dotyk, jadę 5km i ledwo kręci.
Obadaj kable przy aku, przy rozruszniku... może zamień się z kimś na akusie na jakiś czas
no jak cos jest nie tak ze stojanem to mogą byc takie objawy. Co do akumulatora to faktycznie coś w tym jest mi tak zamulało czasami przy kręceniu że radio i wszystko przygasało
Ostatnio zmieniony sob lut 18, 2012 23:00 przez mirek87, łącznie zmieniany 1 raz.
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zasyfione przewody przy rozruszniku i do tego przewody masowe .... sprawdź - wyczyść
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: 1.6 AEA Raz kręci lekko raz ciężko
Przewody są wyczyszczone i zabezpieczone smarem, żeby nie rdzewiały.
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wyczyściłem dzisiaj kopułkę i palec, popsikałem wd, niestety nadal to samo.
Kopułka i palec mają być czyste i suche --- pozbawione nalotów ..... nigdy niczego nie psikałem do środka a Moje Polo Coupe z 91 może stać i rok --- wkładam baterię , i pali na dotykbolekprezes pisze:Wyczyściłem dzisiaj kopułkę i palec, popsikałem wd, niestety nadal to samo.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- bolekprezes
- Nowicjusz
- Kontakt:
Po wizycie u speców od LPG stwierdzili, że może być lekko przestawiony zapłon.
Po skorygowaniu o 2 mm na ciepłym zaczął odpalać lepiej. Nie mniej jednak
po kilku dniach problem powrócił. Pół roku temu był zmieniany rozrząd, jednak
nie czuć, że chodzi gorzej tak jak by to miało miejsce gdyby przeskoczył o 1 ząb.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Po skorygowaniu o 2 mm na ciepłym zaczął odpalać lepiej. Nie mniej jednak
po kilku dniach problem powrócił. Pół roku temu był zmieniany rozrząd, jednak
nie czuć, że chodzi gorzej tak jak by to miało miejsce gdyby przeskoczył o 1 ząb.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.