Witam!
mam pytanie czy po otwarciu klapy bagaznika powinien sie pojawic jakis sygnal lub komunkat na komputerze lub zapalic sie swiatlo wewnatrz kabiny? gdy otworze klape to zapala sie jedynie swiatlo w bagarzniku i to nie zawsze. gdy mialem zwyklą zarowke w bagazniku to nie zapalalo sie wogole ale gdy zalożylem w5w led to sie zapala ale nie zawsze za pierwszym razem... czy podczas jazdy z niedomknietą klapa powinienem byc o tym jakos informowany? a jak jest z maską silnika? znalazlem tam microstyk ale uruchamia on tylko alarm.gdy zrobilem probe i przejechalem sie z niedomknieta maska i klapa bagaznika to nic sie nie dzialo ani zadnego swiatelka w kabinie ani brzęczka czy tez info na komputerze lub jakies kontrolki.. czy cos mam porypane u siebie??
brak sygnalizacji otwartej klapy bagaznika i maski silnkia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wyszukiwarki to nie chciało się użyć...
...słyszałem że zapala też kontrolkę bagażnika ale osobiście nie widziałem
Poczytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;
zależy czy kontrolka jest podłączona - jak jest to tak jak nie to niesebo89elcMK4ajm pisze:czy po otwarciu klapy bagaznika powinien sie pojawic jakis sygnal
jeżeli jest 1/2 fis lub fis to tak...o ile spełniony jest warunek o którym pisałem wyżejsebo89elcMK4ajm pisze:lub komunkat na komputerze
niesebo89elcMK4ajm pisze:lub zapalic sie swiatlo wewnatrz kabiny?
no i prawidłowosebo89elcMK4ajm pisze:gdy otworze klape to zapala sie jedynie swiatlo w bagarzniku
zasyfiały mikrostyk w zamku bagażnika lub przerwane przewody w przelotce z kalpy do budysebo89elcMK4ajm pisze:i to nie zawsze
led potrzebuje o wiele mniej prądu więc w przypadku jaki opisałem wyżej będzie się zapalał częściej niż zwykła żarówkasebo89elcMK4ajm pisze:gdy mialem zwyklą zarowke w bagazniku to nie zapalalo sie wogole ale gdy zalożylem w5w led to sie zapala ale nie zawsze za pierwszym razem...
ten mikro jest od alarmu oraz współpracuje z czujnikiem poziomu olejusebo89elcMK4ajm pisze:a jak jest z maską silnika? znalazlem tam microstyk ale uruchamia on tylko alarm
...słyszałem że zapala też kontrolkę bagażnika ale osobiście nie widziałem
oprócz zasyfionego zamka bagażnika lub nadłamanych przewodów nie...kontrolko pewnie jest nie podłączona - lub ewentualnie nie działa styk od niej (jest osobny styk dla światełka i osobny dla kontrolki) lub przewód przerwanysebo89elcMK4ajm pisze:czy cos mam porypane u siebie?
Poczytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Re: brak sygnalizacji otwartej klapy bagaznika i maski silnk
Qto mowiac o kontrolce masz na mysli czy jest uruchomiona poprzez polaczenie kabli miedzy modulem komforu i zegarami? bo kiedyś czytalem cos o tym na forum... czy wystarczy aby polaczenie i sprawny microstyk w klapie czy trzeba jeszcze cos dodac?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
taksebo89elcMK4ajm pisze:mowiac o kontrolce masz na mysli czy jest uruchomiona poprzez polaczenie kabli miedzy modulem komforu i zegarami?
taksebo89elcMK4ajm pisze:czy wystarczy aby polaczenie i sprawny microstyk w klapie
zdaje się ww FAQ jest porada...zapraszam do zapoznania się z wyszukiwarką - 2. pkt regulaminu
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
jeśli kolega mimo sugestii skorzystania z szukajki nie znalazł to proszę bardzoQto pisze:tak
zdaje się ww FAQ jest porada...zapraszam do zapoznania się z wyszukiwarką - 2. pkt regulaminu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=362987" onclick="window.open(this.href);return false;
przyda się też innym tutaj zaglądającym