brak sygnalizacji otwartej klapy bagaznika i maski silnkia

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sebo89elcMK4ajm
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sebo89elcMK4ajm » pt lut 10, 2012 16:05

Witam!
mam pytanie czy po otwarciu klapy bagaznika powinien sie pojawic jakis sygnal lub komunkat na komputerze lub zapalic sie swiatlo wewnatrz kabiny? gdy otworze klape to zapala sie jedynie swiatlo w bagarzniku i to nie zawsze. gdy mialem zwyklą zarowke w bagazniku to nie zapalalo sie wogole ale gdy zalożylem w5w led to sie zapala ale nie zawsze za pierwszym razem... czy podczas jazdy z niedomknietą klapa powinienem byc o tym jakos informowany? a jak jest z maską silnika? znalazlem tam microstyk ale uruchamia on tylko alarm.gdy zrobilem probe i przejechalem sie z niedomknieta maska i klapa bagaznika to nic sie nie dzialo ani zadnego swiatelka w kabinie ani brzęczka czy tez info na komputerze lub jakies kontrolki.. czy cos mam porypane u siebie??

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 10, 2012 16:18

Wyszukiwarki to nie chciało się użyć...

sebo89elcMK4ajm pisze:czy po otwarciu klapy bagaznika powinien sie pojawic jakis sygnal
zależy czy kontrolka jest podłączona - jak jest to tak jak nie to nie
sebo89elcMK4ajm pisze:lub komunkat na komputerze
jeżeli jest 1/2 fis lub fis to tak...o ile spełniony jest warunek o którym pisałem wyżej
sebo89elcMK4ajm pisze:lub zapalic sie swiatlo wewnatrz kabiny?
nie
sebo89elcMK4ajm pisze:gdy otworze klape to zapala sie jedynie swiatlo w bagarzniku
no i prawidłowo
sebo89elcMK4ajm pisze:i to nie zawsze
zasyfiały mikrostyk w zamku bagażnika lub przerwane przewody w przelotce z kalpy do budy
sebo89elcMK4ajm pisze:gdy mialem zwyklą zarowke w bagazniku to nie zapalalo sie wogole ale gdy zalożylem w5w led to sie zapala ale nie zawsze za pierwszym razem...
led potrzebuje o wiele mniej prądu więc w przypadku jaki opisałem wyżej będzie się zapalał częściej niż zwykła żarówka
sebo89elcMK4ajm pisze:a jak jest z maską silnika? znalazlem tam microstyk ale uruchamia on tylko alarm
ten mikro jest od alarmu oraz współpracuje z czujnikiem poziomu oleju
...słyszałem że zapala też kontrolkę bagażnika ale osobiście nie widziałem
sebo89elcMK4ajm pisze:czy cos mam porypane u siebie?
oprócz zasyfionego zamka bagażnika lub nadłamanych przewodów nie...kontrolko pewnie jest nie podłączona - lub ewentualnie nie działa styk od niej (jest osobny styk dla światełka i osobny dla kontrolki) lub przewód przerwany

Poczytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;

sebo89elcMK4ajm
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: brak sygnalizacji otwartej klapy bagaznika i maski silnk

Post autor: sebo89elcMK4ajm » pt lut 10, 2012 16:37

Qto mowiac o kontrolce masz na mysli czy jest uruchomiona poprzez polaczenie kabli miedzy modulem komforu i zegarami? bo kiedyś czytalem cos o tym na forum... czy wystarczy aby polaczenie i sprawny microstyk w klapie czy trzeba jeszcze cos dodac?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 10, 2012 16:43

sebo89elcMK4ajm pisze:mowiac o kontrolce masz na mysli czy jest uruchomiona poprzez polaczenie kabli miedzy modulem komforu i zegarami?
tak
sebo89elcMK4ajm pisze:czy wystarczy aby polaczenie i sprawny microstyk w klapie
tak
zdaje się ww FAQ jest porada...zapraszam do zapoznania się z wyszukiwarką - 2. pkt regulaminu

Awatar użytkownika
wojtek06061989
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wojtek06061989 » sob lut 11, 2012 19:59

Qto pisze:tak
zdaje się ww FAQ jest porada...zapraszam do zapoznania się z wyszukiwarką - 2. pkt regulaminu
jeśli kolega mimo sugestii skorzystania z szukajki nie znalazł to proszę bardzo
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=362987" onclick="window.open(this.href);return false;

przyda się też innym tutaj zaglądającym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”