witam dzisiaj w końcu zrobiłem sobie podświetlenie zapalniczki i popielniczki
ale za to na raz w jednej chwili przestało działać :
-lampka oświetlenia bagażnika i kontrolka wraz z dźwiękiem informujące o otwartej klapie tylnej
-podświetlenie przy osłonach słonecznych(część pakietu doświetlenia) przednie nie świecą
ale za to tylne normalnie(nad drzwiami tylnymi pasażerów działają normalnie zapalają się nawet wtedy gdy z odległości otwieram pilotem auto to sie zapalają bo tak są utawione, kopertówki też działają i oświetlenie w środkowym panelu (nad lusterkiem też wszystkie 3 lampki świecą(mała prawa, lewa i duża środkowa).
co może być przyczyną ?
bo żarówki sprawdzałem pod napięciem i wszystkie świecą normalnie
wątpie że to microswitch bo auto zawsze pilotem otwieram nigdy kluczykiem
żarówki od pakietu doświetlenia [przy osłonach słonecznych]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
2008-2010 mk3 AAZ
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: żarówki od pakietu doświetlenia [przy osłonach słoneczny
To akurat nie ma żadnego wpływuMiętus89 pisze: co może być przyczyną ?
bo żarówki sprawdzałem pod napięciem i wszystkie świecą normalnie
wątpie że to microswitch bo auto zawsze pilotem otwieram nigdy kluczykiem
Bezpieczniki sprawdzałeś, bo jakoś tak dziwna zbieżność faktów. Dłubałeś przy instalacji i coś się wysypało. Nigdzie zwarcia nie zrobiłeś?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;Miętus89 pisze:lampka oświetlenia bagażnika i kontrolka wraz z dźwiękiem informujące o otwartej klapie tylnej
Wszystkie lampki w podsufitce mają wspólne zasilanie, wyciągaj "słoneczniki" i badaj czy na wtyczkach brakuje plusa (czerwono/niebieski) czy masy (brązowo/biały)...Miętus89 pisze:podświetlenie przy osłonach słonecznych(część pakietu doświetlenia) przednie nie świecą
nie wiem co ma jedno do drugiego...ale faktycznie nie będzie to mikrostyk - bynajmniej w przypadku oświetlenia słoneczników, przy oświetleniu bagażnika może być, poczytaj link wyżejMiętus89 pisze:wątpie że to microswitch bo auto zawsze pilotem otwieram nigdy kluczykiem
Panowie dzięki za zainteresowanie moim problemem
dzisiaj wszedłem sobie do auta i jakby nigdy nic wszystko normalnie należycie działało
wcześniejsze problemy zniknęły jak ręką odjął
p.s. wcześniej jakiś miesiąc temu miałem podobną sytuacje tylko że na mniejszą skale(przez jakiś czas nie świeciła tylko lampka od osłony słonecznej pasażera) ale po czasie tez wszystko sie unormowało
nie wiem czemu tak sie dzieje
dzisiaj wszedłem sobie do auta i jakby nigdy nic wszystko normalnie należycie działało
wcześniejsze problemy zniknęły jak ręką odjął
p.s. wcześniej jakiś miesiąc temu miałem podobną sytuacje tylko że na mniejszą skale(przez jakiś czas nie świeciła tylko lampka od osłony słonecznej pasażera) ale po czasie tez wszystko sie unormowało
nie wiem czemu tak sie dzieje
2008-2010 mk3 AAZ
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU