Wariujace wskazowki na liczniku.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki problem wczasie jazdy gdy dochodze do 3 tys obrotow na liczniku wskazówki od obrotów i prędkości spadają na dół do 0 i podnoszą się i zapala sie kontrolka od oleju gdy popuszcze gazu jest normalnie dodam tez ze w trakcie tego samochod dalej jedzie normalnie bez gaśnięcia silnika czy ktos wie co moze byc przyczyna tego?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Wariujace wskazowki na liczniku.
Co ma wskazowka obrotomierza do impulsatora w skrzyni?ssarna1 pisze:impulsator w skrzyni albo licznik, podmień na próbę
Skoro opadaja wskazowki i zapala sie lampka od oleju to wyglada na to ze licznik gubi zasilanie po stacyjce na chwile.
no tak, nie doczytałem.. przeczytałem że prędkość tylko spada ;p no nic, z drugiej strony jakby licznik gubił zasilanie to by się kontrolki nie świeciły bo jak nie ma zasilania po zapłonie to kontrolki są wygaszone
MK3 ADZ->AGU
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Odpala auto i na pracujacym silniku wylacz na ulamek sekundy zaplon i wlacz go z powrotem - kontroli zapala sie bo bedzie zrobiony test licznika.ssarna1 pisze:z drugiej strony jakby licznik gubił zasilanie to by się kontrolki nie świeciły bo jak nie ma zasilania po zapłonie to kontrolki są wygaszone
Test licznika trwa chwilę, a kolega pisze że objawy ustępują po odjęciu gazu... chyba trwa chwię
MK3 ADZ->AGU
wydaje mi sie ze impulsator ponieważ widze wyrwany kabel na skrzyni... dzieki za pomoc :>