Prąd na postoju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Prąd na postoju.
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy pobór prądu mierzony szeregowo miernikiem ustawionym 10A wynoszący 0.04 z radiem jest ok? Rozładowuje mi się akumulator po kilku dniach bez jazdy, jestem ciekawy czy to wina aku, a może jest jakieś zwarcie w alternatorze. Czy to normalne ze alternator pobiera 0.01 (wyjęte radio)?
Pozdrawiam.
Chciałbym się dowiedzieć czy pobór prądu mierzony szeregowo miernikiem ustawionym 10A wynoszący 0.04 z radiem jest ok? Rozładowuje mi się akumulator po kilku dniach bez jazdy, jestem ciekawy czy to wina aku, a może jest jakieś zwarcie w alternatorze. Czy to normalne ze alternator pobiera 0.01 (wyjęte radio)?
Pozdrawiam.
Prąd na postoju.
to jest norma jak nie ma poboru w aucie 0,01w porywach do 0,02
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Prąd na postoju.
U mnie też jest taki pobór prądu, ostatnio autko stało nie odpalane ponad tydzień i z odpaleniem nie było najmniejszego problemuqutaz pisze:0.04
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Prąd na postoju.
czyli akumulator do wymiany, a już się bałem ze będę szukał z 300lat zwarcia, a jak z alternatorem? to normalne ze pobiera prąd?
Prąd na postoju.
Alternator nigdy nie pobiera prądu na postoju jakby pobierał to byś miał rozładowane aku
Swap instalacji z grupy VAG .
Prąd na postoju.
Alternator nie pobiera prądu.
Sprawdź regulator napięcia.
Ewentualnie coś innego musi pobierać prąd - antena, wzmacniacz, centralny, alarm.
U mnie radio + alarm + centralny razem pobierają 15 mA, czyli 0,015 A.
Sprawdź regulator napięcia.
Ewentualnie coś innego musi pobierać prąd - antena, wzmacniacz, centralny, alarm.
U mnie radio + alarm + centralny razem pobierają 15 mA, czyli 0,015 A.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Prąd na postoju.
Pytanie jak sprawdziłeś że to właśnie altek pobiera prąd...bo piszesz tylko o wyjęciu radia
Pobór 0,04A to nie tragedia...i na pewno nie powinno to rozładować aku po kilku dniach
Pobór 0,04A to nie tragedia...i na pewno nie powinno to rozładować aku po kilku dniach
Re: Prąd na postoju.
odłączyłem wszystkie kable od alternatora i pobór spadł bez radia do zera. Wcześniej sprawdzałem po bezpiecznikach co pobiera jeszcze prąd. 0.03 dla radia to dużo?
Prąd na postoju.
0,03 dla radia to sporo, tym bardziej że u mnie radio z alarmem i centralnym ma połowę z tego co ty masz. Niestety niektóre radia "tak mają".
- Qto
- _
- Kontakt:
Prąd na postoju.
sporo, sporo...ale pytanie też jakie radyjko, słyszałem że Alpinki są prądożerne na czuwaniu...osobiście nigdy nie miałem radia tej firmy żeby sprawdzić
Prąd na postoju.
dzisiaj sprawdziłem wszystko jeszcze raz.
Alternator nie pobiera żadnego prądu.
Radio to pionieer, bo wyłączeniu funkcji demo w radiu pobór spadł do 0.01 czyli prąd idzie tylko przez bezpiecznik 21.
Bezpiecznik 21 ma pobór 0.01.
czy to normalne?
Alternator nie pobiera żadnego prądu.
Radio to pionieer, bo wyłączeniu funkcji demo w radiu pobór spadł do 0.01 czyli prąd idzie tylko przez bezpiecznik 21.
Bezpiecznik 21 ma pobór 0.01.
czy to normalne?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Prąd na postoju.
bezpiecznik nie pobiera prądu tylko go przewodzi. Tyle to pewnie licznik pobiera też z 21 ma stały plus
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Prąd na postoju.
Podepnę się pod temat bo nam te same objawy. Auto postoi więcej niż 24h w ogrzewanym garażu i jest problem zapalić. Jak się uda zapalić, wystarczy przejechać 1-2km i pali znowu normalnie.Co tydzień muszę ładować aku żeby pojezdzić tydzień. Problemy zaczeły się jakieś pół roku temu. Kupiłem nowy aku bo myślałem że to jego wina, ale okazało sie że nie.
Najlepsze jest to że pali rano cały tydzień, a przychodzi sobota i na zakupy trzeba jechać a tu zonk.
Jeszcze pytanko:
Nie mam amperomierza ale mam zwykły miernik elektroniczny, da się tym zmierzyć pobór prądu?
Najlepsze jest to że pali rano cały tydzień, a przychodzi sobota i na zakupy trzeba jechać a tu zonk.
Jeszcze pytanko:
Nie mam amperomierza ale mam zwykły miernik elektroniczny, da się tym zmierzyć pobór prądu?
- Qto
- _
- Kontakt:
Prąd na postoju.
który pewnie ma opcję poboru prądu...poszukaj na forum o braku ładowania czy o poborze prądu, jest cała masa tematównkt29 pisze:mam zwykły miernik elektroniczny