mk4 hamulce problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- markus-wielki
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk4 hamulce problem
Witam w moim mk4 wczoraj zrobil sie taki problem przy hamowaniu kierowica szarpie prawo lewo i czuc jakby abs dziala.Wiec myslalem ze krzywe tarcze.Podnosze auto od strony kierowcy i sciagam kolo .szwagier w aucie odpalam silnik i 2 bieg. jakie moje zdziwienie zaciski przy predkosci po wyzej 40km zaczynaj hamowac i dusza silnik.szwagier tylko gazem operowal.Czy to jest normalny obiaw dziala jakis system?.auto nie posiada esp jest tylko abs.Odpinam wtyke od pomy abs i zaciski juz sie nie schodza.Jak to powino byc czy jest tak ? Bo teraz mysle ze krzywe tarcze moze od tego sie zrobily ze ciagle auto hamuje (nie odczuwalem tego w czasie jazy mam zrobione na 180km)ps auto jest w beznzynie rok 1998r.A podpinalem sie kompem bledow w steroniku abs tez nie ma zadnych.Prosze o pomoc bo zaden mechanik konkretnie nie potrafi mi odp a nie chce kupic nowych tarcz i zalatwic je znowu.dzieki pozdro
mk4 hamulce problem
Objaw normalny na podniesionym kole bezpieczniki od ABS wyciągnij na akumulatorze do takiej operacji
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- markus-wielki
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: mk4 hamulce problem
oki.zrobilem tak brak bezpiecznika nie schodza sie zaciski ale nadal podczas jazdy czuje taki efekt jakby abs dzialal czuje to pod pedalem i w kierownicy.czy to tarcze ? u siebie ma wszytkie tarczowe.
- markus-wielki
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk4 hamulce problem
temat zamykam.problem polegal na tym ze uszkodzona byla tarcza.przy wyciaganiu jej rozlecila sie na 2 czesci szok.