Golf IV 2.8 V6 4motion ESP gdzie są czujniki ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
może ktoś z was wie gdzie są mocowane czujniki ESP w 4motion . Wiem że dwa są mocowane do kolumny kierownicy , ale gdzie jest mocowany trzeci czujnik 1j0907651a?
Przekładam swojego angola i właśnie tu jest problem ponieważ w angolu ten czujnik mutowany jest po lewej stronie do belki pod deską , ale nie wiem czy trzeba go przenosić na drugą stronę i gdzie on jest mocowany w wersji LHD? Wdzięczny będę za jakieś foty schematy lub po prostu podpowiedz .
może ktoś z was wie gdzie są mocowane czujniki ESP w 4motion . Wiem że dwa są mocowane do kolumny kierownicy , ale gdzie jest mocowany trzeci czujnik 1j0907651a?
Przekładam swojego angola i właśnie tu jest problem ponieważ w angolu ten czujnik mutowany jest po lewej stronie do belki pod deską , ale nie wiem czy trzeba go przenosić na drugą stronę i gdzie on jest mocowany w wersji LHD? Wdzięczny będę za jakieś foty schematy lub po prostu podpowiedz .
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
w wersji Europa jest po prawej stronie pod deską przy słupku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Golf IV 2.8 V6 4motion ESP gdzie są czujniki ?
Tak też właśnie myślałem, czyli muszę je zmienić miejscami . Tylko czy to wystarczy aby ESP działało poprawnie ? Hymm, pewnie trzeba będzie jeszcze zmienić kodowanie modułu i skalibrować czujniki . Widzę że to będzie takie prostegrg474 pisze:w wersji Europa jest po prawej stronie pod deską przy słupku
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
myślę że ten link ci się przyda http://de.openobd.org/vw/golf_1j.htm#03 - wejdź w bremsenelektronikuksz pisze:Hymm, pewnie trzeba będzie jeszcze zmienić kodowanie modułu i skalibrować czujniki .
a z tego co czytam instrukcje to kalibrujesz G85, G200, G201, G252
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Golf IV 2.8 V6 4motion ESP gdzie są czujniki ?
Jeszcze raz dziękuje kolego za pomoc . Uchwyty czujników już zamówiłem także mam nadzieje że to wszystko zadziała.grg474 pisze:myślę że ten link ci się przyda http://de.openobd.org/vw/golf_1j.htm#03 - wejdź w bremsenelektronikuksz pisze:Hymm, pewnie trzeba będzie jeszcze zmienić kodowanie modułu i skalibrować czujniki .
a z tego co czytam instrukcje to kalibrujesz G85, G200, G201, G252
i jak z tymi czujnikami? jestem ciekaw .
tylko .: R32
Jak wyżej uchwyty zamówiłem w getem.pl od wersji z kierownica po prawej stronie , czujniki zostały zamienione stronami , zaadaptowałem je VCDS'em i wszystko działa jak należy .