Podświetlenie popielniczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam chciałem zabrać się za podświetlenie zapalniczki i popielniczki w moim golfie bo prawdopodobnie żarówka spalona ale nie wiem jak się tam dostać, zauważyłem ze jak wyciągnę popielniczkę to u góry jest jakby takie szkiełko gdzie może być żaróweczka ale nie mogę tego wyciągnąć. Pomóżcie mi z tym proszę
Dzięki dałem rade trzeba odkręcić 2 śrubki z boku panelu i jedną pod mieszkiem od zmiany biegów ale po wyciągnięciu okazało się jakby czegoś tam brakowało bo ma wtyczkę do zapalniczki i tam na około taka ramka zielona która światło przewodzi ale tam chyba powinna być jeszcze jedna wtyczka i gniazdo w którym jest żaróweczka a nic takiego nie mam
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
żaróweczka jest tylko przy zapalniczce i od niej poprzez plastyk przechodzi światło i podświetla popielniczkęDexter18 pisze:Dzięki dałem rade trzeba odkręcić 2 śrubki z boku panelu i jedną pod mieszkiem od zmiany biegów ale po wyciągnięciu okazało się jakby czegoś tam brakowało bo ma wtyczkę do zapalniczki i tam na około taka ramka zielona która światło przewodzi ale tam chyba powinna być jeszcze jedna wtyczka i gniazdo w którym jest żaróweczka a nic takiego nie mam
Tak tylko że ja chyba nie mam elementu w którym jest zamontowana żaróweczka, bo z tego co wyczaiłem to do tej oblamówki zielonej to powinien być przyczepiony taki plastik czarny w którym powinna być żaróweczka a ja nie mam nic takiego. Może przy wyciąganiu samego gniazda mi się wysunęła choć wątpię. Widocznie poprzedni właściciel to zdemontował albo coś.
no to bez tego świecić nie ma co. Na złomie poszukaj i za grosze to dostaniesz