Nie odbija rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odbija rozrusznik
W moim TDI jak silnik zimny najczesciej nie odbija rozrusznik puszcza jak silnik chodzi juz z 1,5 sekundy na cieplo prawie tego nie ma, odglos jest taki jakbym trzymal za dlugo rozrusznik w czasie odpalania, nie za kazdym razem to jest. Jak to naprawic i jak sie za to zabrac zeby mnie nikt nie oszukał ze cos jest powaznego czy moze oddac do elektryka? Ciekawy jestem jaki jest koszt naprawy? Dzieki za pomoc !
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Nie odbija rozrusznik
do wymiany ten element http://allegro.pl/bendix-bendiks-vw-bor ... 14362.html" onclick="window.open(this.href);return false;
koszt części jak widać koszt robocizny jak sam to zero jak mechanik to max 100 zł
koszt części jak widać koszt robocizny jak sam to zero jak mechanik to max 100 zł
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Nie odbija rozrusznik
mam to samo u siebie i tez sie przymierzam do wymiany, a ojciec mechanik mowi ze lepiej zmienic za wczasu bo wkoncu sie zablokuje i auto bedzie niezdolne do jazdy
Nie odbija rozrusznik
Musisz poprostu wyczuscic oske rozrusznika bo jest brudna tam gdzie bendiks sie przesuwa i to jest ten problem Nic nie musisz wymieniac Poprostu caly rozrusznik jest do przeczyszczenia i do nasmarowania Polecam wymiane tulejek za jednym odkrencaniem koszt tulejek 8 zl
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Nie odbija rozrusznik
Dzięki chłopaki, po zdjęciu rozrusznika tylko przeczyszczeniu i wymianie tulejek za 8zł wszystko ok już rozłącza prawidłowo ale poza tym rozrusznik kręci jak szlifierka na zimno i ciepło auto pali w ułamku sekundy- nigdy tak nie miałem