Golf GTI Komputer pokładowy nawalił

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

koza40
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: koza40 » czw sty 13, 2011 00:07

Witam Czy ktoś wie coś w tej sprawie? Robiony był remont silnika i przez 1500 km. docierałem go następnie po zmianie oleju nagle komputer pokładowy stanął i stanęły parametry które on wyświetlą tj. przebieg kilometrów jednorazowo średnie spalanie średnia szybkość w km/h. Działa tylko pomiar temperatury oleju. Czy taki komputer ktoś naprawia albo czy można gdzieś kupić może. Byłem u elektromechanika to powiedział mi że on nie da rady go zrobić bo kiedyś próbował i nie udało się
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw sty 13, 2011 02:15

koza40 pisze:Działa tylko pomiar temperatury oleju
nie wiem skąd masz taką funkcję ale skoro masz to coś było dłubane i może przez to coś nawaliło... :goof:
Spróbuj odłączyć zasilanie od zegarów na chwilę...w niektórych przypadkach pomaga. Jak nic nie da to może VAG coś pokaże chociaż wątpię... jak nie to nie wiem czy da się uratować sprawę ;/

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » czw sty 13, 2011 16:33

Qto pisze:nie wiem skąd masz taką funkcję ale skoro masz to coś było dłubane i może przez to coś nawaliło... :goof:
W kazdej trojce z MFA jest temperatura oleju
Qto pisze:Spróbuj odłączyć zasilanie od zegarów na chwilę...w niektórych przypadkach pomaga.
Potwierdzam
Qto pisze:Jak nic nie da to może VAG coś pokaże chociaż wątpię..
Nie pomoze - w mk3 VAGiem nie polaczysz sie z zegarami.

koza40
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Golf GTI Komputer pokładowy nawalił

Post autor: koza40 » pt sty 14, 2011 01:06

No tak, dzięki za podpowiedzi. Dzisiaj rano jak odpaliłem i wyjechałem to okazało się że się zresetował i działa!! :)
Bardzo miła niespodzianka! Nie wiem czy to po tej wizycie u elektromechanika? On nic nie robił, tylko sprawdził chłodnicę czy się włącza. Juz mnie to martwiło ponieważ temperatura oleju silnika szybko rosła! dochodziło do 96 st. i nawet do 100 jak trochę dalej jechałem. A teraz juz wszystko jest OK :-) Więc dzięki i powodzenia!
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt sty 14, 2011 01:44

SToRM pisze: Qto napisał(a):nie wiem skąd masz taką funkcję ale skoro masz to coś było dłubane i może przez to coś nawaliło... :goof:

W kazdej trojce z MFA jest temperatura oleju
wiem
SToRM pisze: Qto napisał(a):Jak nic nie da to może VAG coś pokaże chociaż wątpię..

Nie pomoze - w mk3 VAGiem nie polaczysz sie z zegarami.
też wiem

tylko, że ja się kieruję tym co w prefiksie...a tam jak bym MK4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”