Sam z siebie sie otwiera Centralny Zamek !!

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Post autor: Antonioo » ndz gru 05, 2010 16:11

Witam.. mam prooblem, dziś rano wchodze do garażu otwieram auto z pilota i po chwili zaczoł świrować, sam sie otwierał i tak wszystkie drzwi, to było tak jak bym cały czas ciskał na pilocie przycisk otwarcia auta i tak robiło co chwile potem chwila ciszy i noo znów to samo. I nagle sie tez zaczeły same szyby otwierać, z pilotem raczej wszystko ok bo zeby mi sie szyby otwierały z kluczyka no to musze przekręcić zamek w drzwiach i przytrzymać. A tak to nawet kluczyka nie trzymałem w dłoni i sie wszystko samo robiło, rozłączyłem aku moze by sie niewiem coz zresetowało ale pupa nadal tak sie robi :/ ehh.. niewiem co to jest pomóżcie mi baardzo PILNEE !!!!!!!!!!!

woda tam naleciała robi zware? albo przez mrozy? ale auto stoi w garazu

aha no i jeszcze była chwila ciszy pojechałem na działke i sie nic nie działoo wróciłem do garazu no i tak z 3 razy zrobił i jest cisza.. mróz mu zaszkodził?

i gdzie mam szukać tej przyczyny od czego zaczać?
Ostatnio zmieniony ndz gru 05, 2010 21:34 przez Antonioo, łącznie zmieniany 3 razy.

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

Awatar użytkownika
karol83
Ma gadane
Ma gadane

Sam z siebie sie otwiera

Post autor: karol83 » ndz gru 05, 2010 16:44

Może być brak masy lub uszkodzony sterownik

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Sam z siebie sie otwiera

Post autor: Antonioo » ndz gru 05, 2010 18:11

a gdzie ten główny sterownik od centrala? w podszybiu coś tam zauważyłem ale czy dobrze myśle?

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

Awatar użytkownika
bartas20
_
_
Kontakt:

Sam z siebie sie otwiera

Post autor: bartas20 » ndz gru 05, 2010 20:39

albo czujnik w zamku. wada golfów IV i passatów b5.

Obrazek

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Sam z siebie sie otwiera

Post autor: guziolek » ndz gru 05, 2010 21:08

Otwiera się od razu po próbie zamknięcia czy np po godzinie? Otwierają się tylko jedne drzwi czy komplet? Bo jak od razu to zimne luty albo mikrostyk.

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Sam z siebie sie otwiera

Post autor: Antonioo » ndz gru 05, 2010 21:12

auto gdy jest zamknięte to sie nie otworzy samo.. dopiero gdy nacisne przycisk otwarcia to głupieje i cały czas jakby sie otwierał choć jest otwarte rozumiecie o co chodzi? takie ataki ma jak bym non stop naciskał guzik otwarcia auta i rygle pracują i mrugają migacze :/ i nieraz zaczynają sie szyby wszystkie otwierać.. zaczyna po chwili wariować ma atak chwilowy i cisza jest i później znów atak i cisza i tak ciągle :( ale wyczaiłem tez że jak zamkne auto z pilota lub z zamka to drzwi kierowcy niechcą sie zamknac dopiero jak drugi raz przekręce zamek lub nacisne na pilocie przycisk. Może to to jest przyczyną?

jeden czujnik u pasażera mam walnięty komputer nie widzi że sa drzwi otwarte ale juz tak z 2 lata jest i nic sie nei dzieje drzwi zawsze sie normalnie zamykały i otwierały bezproblemu tylko sie lampki nie zapalały gdy sie pasażera drzwi otworzyło

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: guziolek » pn gru 06, 2010 11:03

No to w drzwiach kierowcy do sprawdzenia stan polutowania płytki w zamku, bo mogą być zimne luty, albo mikrostyki padają, lub też taka rolka która je tam przyciska się wyrobiła.
Moim zdaniem to może być przyczyną. Chyba że moduł komfortu się zamoczył, ale tego to już pewny nie jestem. Niech się inni wypowiedzą jeszcze

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn gru 06, 2010 13:21

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59801" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”