jaki sterownik AIRBAG, Kierunki? POMOCY

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

paware
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paware » pt lis 26, 2010 09:52

Witam, mam problem z VW GOLF PLUS 2006r., ktoś wymontował sterownik AIRBAG i nie wiem jaki wsadzić. czy da się po winie sprawdzić? Proszę o pomoc.
VIN: WVWZZZ1KZ6W606218
Drugi problem to kierunki (migacze) w lusterkach, czy je się programuje. Moje nie działają. Pozostałe są oki i nie wiem czego szukać.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: jaki sterownik AIRBAG, Kierunki? POMOCY

Post autor: doggie » pt lis 26, 2010 11:44

paware pisze:Witam, mam problem z VW GOLF PLUS 2006r., ktoś wymontował sterownik AIRBAG i nie wiem jaki wsadzić. czy da się po winie sprawdzić? Proszę o pomoc.
VIN: WVWZZZ1KZ6W606218
Drugi problem to kierunki (migacze) w lusterkach, czy je się programuje. Moje nie działają. Pozostałe są oki i nie wiem czego szukać.

kierunków w lustrach się nie programuje a ni koduje, ich niesprawność nawet nie generuje błędów /przynajmniej ja tak miałem jak przerwany był kabel w elestycznym połączeniu /gumie/ łączącej drzwi z karoserią, najwyraźniej gdzieś masz uszkodzenie mechaniczne na przewodach, z twego opisu widać że auto raczej nie należy do bezwypadkowych, może miał pourywane lustra i ktoś przy montażu po prostu ich nie podłączył, musisz zdemontować te kierunki i to sprawdzić, sprawdź też czy bezpieczniki w skrzynce pod maską są całe, są to bezpieczniki o nr F25 i F26

co do sterownika AIR-bag jak nie masz ETKI to podjedź do ASO, tam po VIN ci ustalą jaki powinien być sterownik

paware
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paware » pt lis 26, 2010 12:18

W ASO będą chcieli pieniążki, może ma ktoś ETKĘ i może sprawdzić? A co steruje tymi migaczami (diody led), bo tył i przód działają, czyli coś musie zmieniać sygnał. W drzwiach jest sterowanie szyb i to działa oki.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: jaki sterownik AIRBAG, Kierunki? POMOCY

Post autor: doggie » pt lis 26, 2010 12:21

paware pisze:W ASO będą chcieli pieniążki, .
na 99% nie będą chcieli
paware pisze: może ma ktoś ETKĘ i może sprawdzić? A co steruje tymi migaczami (diody led), bo tył i przód działają, czyli coś musie zmieniać sygnał. W drzwiach jest sterowanie szyb i to działa oki.
jest też sterowanie grzania lusterkami :wink: a kierunkami steruje to samo co pozostałymi kierunkami, dla pewności sprawdź bezpieczniki kierunkowskazów w skrzynce bezpieczników w komorze silnika i bezpieczniki w kabinie pasażerkiej /po lewej stronie kierowcy dostępne po otwraciu drzwi/

paware
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paware » pt lis 26, 2010 13:15

dzwoniłem do VW, koszt sterownika to około 1200zł i nie chcą powiedzieć jaki symbol. Może ma ktoś dostęp do ETKI lub czegoś lepszego. Chodzi o sterownik AIRBAG. Na allegro jest około 4 rodzajów, różnią się literkami. Który kupić.

paware
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paware » pt lis 26, 2010 16:46

bezpieczniki są oki, to nie to :grrr:

Awatar użytkownika
krzys-jeruzal
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt: