[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
G0 Karcio
..::VWGolfExclusiveEdition::..
..::VWGolfExclusiveEdition::..
Posty: 1537
Rejestracja: wt lip 21, 2009 17:32
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Auto: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Silnik: AHF
Kontakt:

Re: [MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: G0 Karcio » pt paź 03, 2014 15:17

Skrzak pisze:W golfach jest ten przycisk oryginalnie - u dołu środkowego słupka, na czarnym plastiku.
Jaki jest numer tego plastiku z oryginalny otworem (nie samorobka)?


:wub: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=585220 :wub:

_________________________Kupię:__________________________
* RARYTASY do Golf IV, ktoś posiada to proszę o odzew, dogadamy się :hmm: .

_______________________Sprzedam:_______________________
* Gałkę zmiany biegów GTI 5bieg Golf IV/Bora (drewno - mieszek skórzany). Więcej w dziale Sprzedam Części

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19088
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Qto » pt paź 03, 2014 21:03

1J3853373E - dwie furtki
1J4853373F - cztery furtki


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Posty: 3280
Rejestracja: pt kwie 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Kamel » pt paź 03, 2014 21:07

Qto pisze:1J3853373E - dwie furtki
1J4853373F - cztery furtki
W uzupełnieniu:
B41 - czerń satynowa
Q70 - jasny beż
U71 - szary flanelowy


. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
G0 Karcio
..::VWGolfExclusiveEdition::..
..::VWGolfExclusiveEdition::..
Posty: 1537
Rejestracja: wt lip 21, 2009 17:32
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Auto: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Silnik: AHF
Kontakt:

Re: [MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: G0 Karcio » śr paź 22, 2014 07:21

Qto pisze:1J3853373E - dwie furtki
1J4853373F - cztery furtki

Chcialem zakupic ori plastik z wycieciem i na allegro zakupilem taki plastik,ale numer jest inny 1J4853371 i wyciecie na wlacznik tez ma, wyglada na ori wyciecie lub ktos tak profesjonalnie je wycial.


:wub: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=585220 :wub:

_________________________Kupię:__________________________
* RARYTASY do Golf IV, ktoś posiada to proszę o odzew, dogadamy się :hmm: .

_______________________Sprzedam:_______________________
* Gałkę zmiany biegów GTI 5bieg Golf IV/Bora (drewno - mieszek skórzany). Więcej w dziale Sprzedam Części

Awatar użytkownika
G0 Karcio
..::VWGolfExclusiveEdition::..
..::VWGolfExclusiveEdition::..
Posty: 1537
Rejestracja: wt lip 21, 2009 17:32
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Auto: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Silnik: AHF
Kontakt:

Re: [MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: G0 Karcio » wt lis 04, 2014 13:47

seebst pisze:
-=RAFAL=- pisze:
I ostatnie pytanie: alarm ten uzbraja się tylko i tylko wtedy, kiedy wszystkie krańcówki w zamkach są sprawne i dochodzi potwierdzenie zamknięcia do modułu komfortu, poprzez mrygnięcie kierunkowskazami, czy jeśli sygnał o zamknięciu samochodu nie dotrze od któregoś zamka do modułu, to alarm ten nie uzbroi się?
Wlasnie podlaczylem kontrole wnetrza tzn.probowalem i oto co mi wyszlo. Pociagnalem instalacje od lampki lewej mijajac slupek, progi, deske rozdzielcza i drugi prog, slupek az do drugiej lampki, zabawy bylo i mialem cicha nadzieje, ze zatrybi. Niestety jest inaczej. Otwieram drzwi - lampki podsufitki sie wlaczaja, zamykam drzwi - lampki podsufitki gasna. Gdy zamykam samochod z pilota, ikona wlacznika kontroli wnetrza jest zgaszona, gdy samochod otwieram, ikona zapala sie. Niestety gdy nacisne na wlacznik to nic sie nie zmienia, nadal swieci sama ikona, wtem blokuje drzwi i ikona znowu gasnie. Moge potancowe w aucie robic a alarm nie wyje tak czy owak. Nie wlacza sie ten kwadracik na wlaczniku. Co moze byc przyczyna??
1. - komfort zamiast 1C0... jest 1J0... - nie wiem czy to robi.
2. - zamki mi wariuja, jak zamykam drzwi z pilota to przednie kierowcy sa otwarte tzn. ten trybik,ale sam alarm zalaczony - czy to moze byc przyczyna??
3. - a moze cos w komforcie wlaczyc trzeba?? Czy koniecznie musi byc RS232??


:wub: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=585220 :wub:

_________________________Kupię:__________________________
* RARYTASY do Golf IV, ktoś posiada to proszę o odzew, dogadamy się :hmm: .

_______________________Sprzedam:_______________________
* Gałkę zmiany biegów GTI 5bieg Golf IV/Bora (drewno - mieszek skórzany). Więcej w dziale Sprzedam Części

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19088
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Qto » wt lis 04, 2014 15:20

karolsiny pisze: a moze cos w komforcie wlaczyc trzeba?
a może przeczytasz cały temat ?


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1269
Rejestracja: sob maja 10, 2008 18:02
Lokalizacja: MALBORK
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: krzyzak » pt sty 09, 2015 20:48

No dobra pytanie za 100 pkt :) Qto, pytanie juz zna ;)

A wiec tak podłaczenie kontroli wnetrza do modułu 1C0 zrobiłem wg tego rysunku

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d5a ... cd02b.html" onclick="window.open(this.href);return false;

I teraz tak. Alarm działa jak powinien zamykam auto po ok 15 sekundach wsadzam reke do auta i zaczyna trąbic. Wyłaczam przyciskiem kontrole i moge wsadzic reke spokojnie nic nie trąbi.

Ale jest małe ALE na wyłaczniku znajduje sie taka dioda w rogu i z tego co wiem to ona powinna sie zapalic jak sie wyłacza czujniki, a u mnie włacznik wyłacza ale dioda sie nie zapala. Wam sie zapala ta dioda ????

Treaz nastepna sprawa nie wiem czy tak jest w kazdym komforcie, czy to kwestja zmiany ustawien :bajer:

Zamykam auto to tylne lampki nie działaja wogóle nawet jak przełacze na stałe swiecenie, ale gdy wyłaczam przyciskiem kontrole to wtedy lampki nirlamnie moge zapalic. Tez tak macie ????
Wyglada to rozsadnie jak załaczona kontrola to po co lampka a jak wyłaczona to mozna sobie zapalac, ale słyszałem ze nie kazdy tak ma wiec moje pytanie o co tu chodzi :bajer: :chytry:

To to wypowiadac sie ci którzy dokładali kontrole czy maja tak samo :kac: :grin:


Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Skrzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1498
Rejestracja: pt cze 14, 2013 15:23
Lokalizacja: Pòmòrze
Auto: Golf IV
Silnik: AXR

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Skrzak » pt sty 09, 2015 22:30

Może nie zmieniłeś prądu na lampkach z plusa po komforcie na stały plus.


Kupię:
- wiązkę środka lewej lampy xenon AL Golf 4.
Moje padło: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6320126" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1269
Rejestracja: sob maja 10, 2008 18:02
Lokalizacja: MALBORK
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: krzyzak » pt sty 09, 2015 23:02

pierw miałem podłaczone normalnie do bedacego juz tam przewodu niebiesko/czerwonego i było tak samo. Wiec dla spokojnosci zrobiłem tak jak w schemacie niebiesko/czerwony odłaczony od lampek( zaizolowany) a został doporowadzony staly plus ze słupka drzwi biało/czerwony i jest tak samo :) ale alarm działał na tamtym połaczeniu i na tym tez :kac:


Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Noxi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 461
Rejestracja: śr lut 16, 2011 12:53
Lokalizacja: Terespol/Warszawa

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Noxi » sob sty 10, 2015 01:25

Gdzieś przeczytałem, że dioda ta służy w innym celu, ewentualnie do jakiegoś bogatszego zastosowania - nie wiem;/
A co do lampek, nie masz przypadkiem w tylnych lampeczkach ledów?



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19088
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Qto » sob sty 10, 2015 01:54

Noxi pisze:A co do lampek, nie masz przypadkiem w tylnych lampeczkach ledów?
a co ma piernik do wiatraka ?


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1269
Rejestracja: sob maja 10, 2008 18:02
Lokalizacja: MALBORK
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: krzyzak » sob sty 10, 2015 02:21

Noxi pisze:Gdzieś przeczytałem
podziel sie informacja gdzie ;) moze i masz racje :bajer:
Noxi pisze:A co do lampek, nie masz przypadkiem w tylnych lampeczkach ledów?
nie mam ledów :)


Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Noxi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 461
Rejestracja: śr lut 16, 2011 12:53
Lokalizacja: Terespol/Warszawa

Re: [MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: Noxi » sob sty 10, 2015 02:46

Qto pisze:
Noxi pisze:A co do lampek, nie masz przypadkiem w tylnych lampeczkach ledów?
a co ma piernik do wiatraka ?
Zaobserwowałem na przykładzie taśmy led, że nie jest ona w stanie wybudzić komfortu ze "spoczynku". Zauważone w bagażniku.
krzyzak pisze:
Noxi pisze:Gdzieś przeczytałem
podziel sie informacja gdzie ;) moze i masz racje :bajer:
Niestety nie udaje mi się znaleźć. Mimo wszystko pewnie można ją podłączyć by wskazywała to, czego chcemy. Trzeba tylko sprawdzić czy jest podłączona do pinu T4a/2 i czy do czegoś jeszcze wewnątrz włącznika. Może do masy?

Można też spróbować:
sHpAaKu pisze: Poniżej zapożyczony opis dla CCM 1C0:
Wiring for Switch:
T4a/2→T4a/1 (Connect with diode, cathode/stripe facing harness)



Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1269
Rejestracja: sob maja 10, 2008 18:02
Lokalizacja: MALBORK
Kontakt:

[MK4] Montaż czujników kontroli wnętrza

Post autor: krzyzak » sob sty 10, 2015 12:07

krzyzak pisze:podłączona do pinu T4a/2
Noxi pisze:Można też spróbować:

sHpAaKu napisał(a):Poniżej zapożyczony opis dla CCM 1C0:
Wiring for Switch:
T4a/2→T4a/1 (Connect with diode, cathode/stripe facing harness)
jesli podłacze do pinu 1 i 2 diode to podczas przełaczania dioda tylko mrugnie ale nie zapala sie na stałe. Jesli podam + na pin dwa to dioda pali sie czły czas

nie kumam zrobione wg schematu a cos nie tak :kac:


Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 13 gości